Vasyl Bodnar: Rusya'nın saldırıları Ukrayna halkını yok etme girişimi
DHA

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'ya yönelik yeni açıkalama yaptı.

Vasyl Bodnar, iki ülke arasında yaşanan durum için "Maalesef bu savaş olmaktan çıktı." ifadesini kullandı.

"UKRAYNA HALKINI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Rusya'nın Ukrayna halkını yok etme girişiminde bulunduğunu söyleyen Bodnar, "Ukrayna silahlı kuvvetleri ve diğer birlikleri düşman saldırılarını durduruyor. Rusya bu savaşı maddi ve manevi kaybettiğini anlayınca daha fazla saldırıya geçti." dedi.

"TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Bodnar, "Türk hükümeti ve Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'den bize çok fazla insani yardım geliyor. Türk vatandaşları, aslında Ukrayna'da neler olduğunu ve Rusya'nın ne kadar saldırgan bir davranış sergilediğini anlıyor." diye konuştu.

"500 KIRIM TATARI TÜRKİYE'YE GELDİ"

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları için bir kayıt sistemi oluşturduklarını bildiren Bodnar, "Biz oraya her canı ve yıkılmış binayı ekleyeceğiz. Bu da Ukrayna'nın Lahey'e sunmuş olduğu başvurunun hukuki gerekçesi olacak. Bence o mahkemede, hayatta kalırlarsa, bu savaştan sorumlu tüm Rus generaller, subaylar ve siviller bulunacak. Ukrayna halkı, bu savaşı başlatan ve savaşa katkı sunan herkes için adil bir yargılama süreci isteyecek." diye konuştu.

Bodnar, farklı ülkeler ve Türkiye'ye sığınan Ukraynalılara ilişkin de açıklamada bulunarak, "Organize bir şekilde Türkiye tarafından yardımlarla Edirne'ye 500'e yakın Kırım Tatarı geldi." dedi.

Türkiye'deki Ukrayna dernekleri aracılığıyla önemli yardımlar yapıldığını söyleyen Bodnar, sınır kapılarında yaşanan yoğunluğa da değindi.

"AFAD'A TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, şunları kaydetti:
"Bu bağlamda sağladığı desteklerden dolayı AFAD'a teşekkür etmek istiyorum. Zaman zaman Romanya-Ukrayna sınırında bulunan AFAD temsilcileriyle iletişim kuruyorum. Gerçekten büyük bir iş yapıyorlar çünkü vatandaşlara sınırı geçerken yardımcı oluyorlar, gıda ve erzak temini yapıyorlar."

"Açık konuşmak gerekirse tüm Türk halkı merhametini ve desteğini sergiliyor." diyen Bodnar, savaş öncesi Türkiye'de 35 bin Ukraynalı bulunduğunu, 18 Ukrayna derneğinin de faaliyet gösterdiğini aktardı.

Vasyl Bodnar: Rusya'nın saldırıları Ukrayna halkını yok etme girişimi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)