Vedat Bilgin: Asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum
ensonhaber.com

2022 yılında yüzde 50,54 zamlanan net asgari ücret, 2 bin 825 liradan, 4 bin 253 liraya yükselerek yürürlüğe girmişti.

Kamuoyunda asgari ücretin yüksek enflasyona karşı korunması için ikinci kez artırılması yorumları gündeme geldi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Güler ise bu aşamada, artan enflasyon ve beraberinde getirdiği hayat pahalılığını ortaya koyarak iş kanununda değişiklik yapılmasını öngören 3 maddelik yasa teklifini TBMM'ye sundu.

ASGARİ ÜCRET YILDA İKİ KEZ DEĞİŞSİN TALEBİ GELMİŞTİ

CHP'nin yılda bir kez belirlenen asgari ücret tutarının 6 aylık periyotlarla 2 kez belirlenmesinin önerildiği teklife, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yanıt geldi.

asgari-ücret

"ÖNEMLİ ARTIŞ YAPTIK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Şehitkamil Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Üretim Sürecine Katılım Programı" kapsamında "Yeni Bir İstihdam Modeli"nin tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Bilgin, Bburada kendisine yönlendirilen, "ikinci kiz asgari ücrete zam gelecek mi" şeklindeki soruya Türkiye Cumhuriyet tarihde görülmemiş oranda bir zam yapıldığını, bu artışın sosyal ve tarihsel açıdan çok önemli olduğunu, bu kez işçi ve işverenin birlikte sorumluluk aldığını bildirerek, "Tartışmaları anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık." şeklinde karşılık verdi.

Vedat Bilgin: Asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum VİDEO

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ENFLASYONUN AŞAMA AŞAMA DÜŞECEĞİNİ HEPİMİZ GÖRECEĞİZ"

Gaziantep'in bir liman şehri olmadığını ancak hızla limanlara bağlamak gerektiğini ifade eden Bilgin, bu anlamda da önemli çalışmaların hayata geçirildiğini söyledi. Bakan Bilgin, her alanda dünya çapında yetişmiş insan gücüne sahip olduklarını kaydetti. Türkiye'nin bugün artık ileri sanayi devrimini, üretim sürecine kattığı bütün teknolojiyi bilen ve uygulayan sanayicilere sahip bir ülke olduğunu belirten Bilgin, şöyle devam etti:

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ENFLASYONUN AŞAMA AŞAMA DÜŞECEĞİNİ HEPİMİZ GÖRECEĞİZ"

Bakan Bilgin, ABD ve Avrupa'nın ayağa kalkamadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bütün bu süreçte Türkiye 2021 yılını yüzde 11 büyüyerek gerçekleştirmiştir. Bunu Türkiye'nin üretim gücüyle, Gaziantep gibi şehirlerimizin üretimin gücüyle üretim enerjisiyle gerçekleştirmiştir. Kimse endişe etmesin Türkiye büyümeye devam edecek. Evet enflasyon var, özellikle enerji kaynaklarında doğal gaz, petrol gibi ithal ettiğimiz enerji kaynakları gibi dışardan yansıyan sorunlar var. Ama Türkiye bunları normalleştirecek tedbirleri, ekonomi politikalarıyla yeni ekonomik modeliyle ortaya koymuştur. Önümüzdeki dönem enflasyonun aşama aşama düşeceğini hepimiz göreceğiz. Enflasyonu aşmada, dünyadaki ekonomik krizinden Türkiye'ye yansıyan negatif etkilerin meydana getirdiği tahribatları da ortadan kaldırmamızın yolu büyümedir. Büyüme, istihdam, yatırım, bu ilişkinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesidir."