Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde oluşan enkazda gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerine Venezuela'dan gelen ekip de katıldı.

Ekip, 8 Şubat'ta Adıyaman'daki çalışmalarda yer aldı.

Geri döndüler

Sivil savunma ekibi, çalışmalarını tamamladıktan sonra Venezuela'ya geri döndü ve Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu tarafından karşılandılar.

"Soğuk, işimizi çok zorlaştırdı"

Ekibin lideri Luis Curbelo, VOA'ya yaptığı açıklamada, "Hava koşulları ve soğuk, işimizi çok zorlaştırdı. Adıyaman’da hava gündüz 7, gece ise eksi 7 dereceydi." dedi ve ekledi:

Soğuktan donarak ölen köpekler oldu. Orada tam bir trajedi yaşanıyordu ancak halk bize oldukça ilgi gösterdi. Birlikte ağladık, kucaklaştık.

"Dini gerekçelerden dolayı..."

Enkaz altında bulunan cansız bedenlerle ilgili de konuşan Curbelo, şunları kaydetti:

Türk yetkililerin dini gerekçelerden dolayı ulaştığımız cansız bedenleri kendilerinin çıkarmak istemesine saygı gösterdik. Biz bulduk, onlar çıkardı. Yanımızda götürdüğümüz gıda ve ilaçları da AFAD’a teslim ettik

"Bizim için çok değerli"

Ekibe teşekkür eden Büyükelçi Karamanoğlu, arama kurtarma çalışmalarına destek olan görevlilere hitap etti:

Yaşadığımız bu büyük trajedide, 10 gün boyunca arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunan tüm ekibe teşekkür ederiz. Yardımın en kısa zamanda ulaşması hayat kurtarmak için çok önemliydi. Venezuela’nın ilk yardım gönderen ülkeler arasında olması bizim için çok değerli. Cesaretiniz, dayanışmanız, çabalarınız için çok teşekkür ederiz.