Vergi Usul Kanunu Meclis Başkanlığı'na sunuldu
AA

AK Parti milletvekillerinin, 65 maddelik Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu bildirildi.

Kanun Teklifinin içeriği, iş dünyasını ve toplumun çok geniş bir kesimini yakından ilgilendiriyor.

Kanun teklifi günümüzün getirdiği gelişmelerin ışığında şekil alarak, ekonomide ve istihdamda gelişmeyi sağlamak için oluşturuldu.

KÜÇÜK ESNAFTAN GELİR VERGİSİ ALINMAYACAK

Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinde cirosu 240 bin liradan küçük esnaftan gelir vergisi alınmayacak. Bu ayrıcalık basit usul defter kullanan esnaf olarak tabir edilen terzi, berber, kuaför gibi küçük esnafı kapsayacak.

Vergi kanun teklifi sunuldu

MESLEKİ EĞİTİMDE STAJ DESTEĞİ GELİYOR

Mesleki eğitime staj desteği getirilecek. 250 lira işverenden ve geri kalan 500 lira devletten olmak üzere ücret ödenin desteğin tamamı devlet tarafından karşılanacak.

Kanun Meclis'ten geçtiğinde içinde çiftçiye mazot desteği vergiden muaf tutulması ve YouTuber'lara vergi düzenlemesini de içerecek.

Kanun teklifi Meclis'e sunuldu

“ESNAF, ÇİFTÇİ VE BÜTÜN TOPLUMSAL KESİMLERİN LEHİNE BİR KANUN TEKLİFİ”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında esnaf, çiftçi ve bütün toplumsal kesimlerin lehine, kolaylaştırıcı düzenlemeler içeren vergi kanunlarına ilişkin kanun teklifinin, yeni yasama yılında Meclis'e sunulacağını bildirmişti.

“ESNAF, ÇİFTÇİ VE BÜTÜN TOPLUMSAL KESİMLERİN LEHİNE BİR KANUN TEKLİFİ”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında vergi mükellefleriyle ilgili; esnaf, çiftçi ve bütün toplumsal kesimlerin lehine, kolaylaştırıcı düzenlemeler içeren vergi kanunlarına ilişkin kanun teklifinin, yeni yasama yılında Meclis'e sunulacağını bildirmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)