Yolsuzluk operasyonunda 18 kişi daha serbest

Aralarında bir bakanın oğlunun da bulunduğu 18 kişi serbest bırakıldı.

Yolsuzluk operasyonunda 18 kişi daha serbest

İstanbul merkezli operasyonda, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden 18'i serbest bırakıldı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, resmi belgeyi bozmak, yok etmek, veya gizlemek, rüşvet almak ve vermek, nüfus ticareti" gibi suçlardan mahkemeye sevk edilen şüpheliler Yavuz Çelik, Sadık Soylu, Mehmet Ali Kahraman, Mehmet Erdal, İsmail Çakal, İsmail Kibici, Hüseyin Avni Sipahi, Fuat Kuşçu, Ekrem Eray Arda, Aliseydi Karaoğlu, Ali Karaaslan, Ahmet Emil, Abdullah Oğuz Bayraktar ve Abdullah Uçar serbest bırakıldı.

Erdoğan Bayraktar'ın oğlu tekbirlerle karşılandı

14 ŞÜPHELİYE YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi: "İsnat edilen suç vasfına, delil durumuna, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların, tutuklamayı gerektirecek şekilde bulunmaması, bu aşamada delilleri yok etme, karartma ve gizleme ihtimali görülmediği, sabit ikametgâh sahibi olmaları kaçma şüphelerini uyandıran somut olguların bulunmaması, keza ileride suç vasfının değişme ihtimalin bulunması nedeniyle ileride mağduriyetlerine sebep olmaması bakımından tutuklama talebinin reddine karar verildi."

14 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar veren 25. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Selahaddin Elitaş, şüphelilere yurtdışına çıkış yasağı koyarak, şüphelilerin haftanın Cumartesi günleri olmak üzere ikametgahlarına en yakın karakolda imza vermelerine hükmetti.

Öte yandan 35 şüphelinin ise mahkemedeki sorgu işlemleri devam ediyor.

Yolsuzluk operasyonunda 18 kişi daha serbest - izle

OĞUZ BAYRAKTAR'A TEKBİRLİ KARŞILAMA

Abdullah Oğuz Bayraktar adliye çıkışında tekbirlerle karşılanırken, kısa bir açıklama yaparak, "Adalet başka bir şey yok. Daha bizi temizlemeleri lazım. Onlarda bilmiyor, kimse bilmiyor" dedi. Bayraktar, "Aklamaya çalışıyoruz. İftira da yok ortada. Hiç birşey anlamadık. Allah yardımcımız olsun. Biz her şeye hazırlıklıydık zaten. Bu saaten sonra her şeye hazırdık. Allah hayırlısını veririr" şeklinde konuştu.

Öte yandan Ali Ağaoğlu'nun gece saatlerinde adliyeden kimseye görünmeden ayrıldığı öğrenildi.