YouTuber Başak Kablan'ın tepki çeken 'başörtüsü' videosu
ensonhaber.com

YouTube'a belirli başlıklarla video çeken Başak Kablan, son paylaşımıyla gündem oldu.

Kablan, bu videosunda 'Tesettürün Arka Yüzü' başlığı altında başörtüsü hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kablan, başörtüsünün politik bir mesele olduğunu iddia etti.

"ÜZERLERİNDE ÇARPI VARMIŞ GİBİ GEZİYORLAR"

"Neden zekat vermek, hacca gitmek, oruç tutmak politikleşmedi de tesettür bu kadar politikleşti" sorusunu yönelterek başörtüsünün bir madde olduğunu öne süren Kablan, başörtülü kadınların üzerinde bir çarpı varmış gibi gezdiğini söyledi.

YouTuber Başak Kablan'ın tepki çeken 'başörtüsü' videosu

"MERDİVEN ALTINDA BAŞÖRTÜLERİNİ ÇIKARIYORLARDI"

Başörtüsünün insanları bir sınıfa soktuğunu savunan Kablan, kapalı kadınların toplumda dışlandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Üniversite dönemlerinde en rahatsız olduğum şey buydu. Kadınlar merdiven altında başörtülerini çıkartırken, erkeklerin hepsinin en faşistinden en canisine hepsinin elini kolunu sallayarak okula girmesiydi.

"İŞTE O ZAMAN ANLIYORSUN DİNİ DEĞİL POLİTİK BİR ŞEY OLDUĞUNU"

İşte o zaman daha iyi anlıyorsun başörtüsü dini bir şey değil din dışında birçok şey ama dinle ilgili değil. Bu politik bir şey ve merdiven altında başörtüsünü değiştiren kadınlar da bu politikanın kurbanı."

YouTuber Başak Kablan'ın tepki çeken 'başörtüsü' videosu

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Fenomen Kablan'ın bu paylaşımı ise Twitter trendlerine girdi.

Bazı kullanıcılar Kablan'a hak verirken, başörtüsünün inanç olduğunu savunan bir kesim de Kaban için "özür dilemeli" yorumunda bulundu.

"YAŞADIĞIM LİNCİN ŞAŞKINLIĞINI YAŞIYORUM..."

Eleştiriler üzerineyse Kablan'dan açıklama geldi.

Kablan, videosunun yorum kısmına, "Selamlar herkese. Yaşadığım lincin şaşkınlığını yaşıyorum. Hayatımda ilk defa savunduğum insanların lincine maruz kalıyorum. Tesettür konusunu dini olarak incelemek haddim değildir bu yüzden o konuya videoda özellikle hiç girmedim. Organize bir şekilde yorum yapmaya gelen herkesten tek bir ricam var, lütfen videoyu sonuna kadar izleyin ve ondan sonra yorum yapın, hakaret etmediğiniz her yorumun başımın üstünde yeri var. Sevgiler." ifadelerini not düştü.

YouTuber Başak Kablan'ın tepki çeken 'başörtüsü' videosu

YouTuber Başak Kablan'ın tepki çeken 'başörtüsü' videosu