Yunanistan'da Türk Müftü Mete'nin oturduğu apartmana ırkçı saldırı
DHA

Yunanistan'ın seçilmiş müftüsü Ahmet Mete'nin İskeçe'de oturduğu apartmanın asansörüne kimliği belirsiz ırkçı kişi ya da kişiler tarafından, 'En iyi Türk, ölü Türktür' ile küfürlü yazılar yazıldı.

Türk azınlığa müftü üzerinden yapılan ırkçı saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Ahmet Mete, polise giderek şikayetçi oldu. Saldırıyı çektiği fotoğrafla sosyal medya hesabından paylaşan Mete, yazılı bir açıklama yaptı.

"EŞİTLİK VAR DİYENLERİN BU YAZIYI GÖRMELERİ LAZIM"

Yunanistan'da eşitlik var diyen siyasetçilere bu yazıyla seslenen İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, yaptığı açıklamada, "Dünya pandemi ve ölümlerle uğraşırken maalesef X.A. (ırkçı altın şafak partisi) imzalı Yunanca,' En iyi Türk, ölü Tüktür' ve şahsıma küfürlü yazı kaldığımız binanın asansör aynasına yazılmıştır. Öncelikle Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak azınlık rahattır, eşitlik vardır diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler ve basın bu durumlarda hala üç maymunu mu oynayacaktır. Bina sakinleri emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz. Saygılarımla" dedi.

Yunanistan'da Türk Müftü Mete'nin oturduğu apartmana ırkçı saldırı ViDEO

MUSTAFA ŞENTOP VE ALİ ERBAŞ SALDIRIYI KINADI

Paylaşımın ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yapılan saldırıyı kınadı. Şentop yaptığı paylaşımında, “Batı Trakya’da İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin evine yapılan saldırıyı kınıyorum. Türk azınlığın haklarını koruma sorumluluğunu taahhüt edenlerin dikkatini çekiyorum. Umarım AB, saldırıya uğrayan bir Müslüman olduğu zaman da insan haklarını hatırlar” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da sosyal medya hesabında “İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye önelik saldırıyı şiddetle kınıyor, Batı Trakya’da Türk azınlığına ve temsilcilerine yönelik ırkçı gruplar tarafından sürdürülen nefret dolu tutumun faillerinin Yunanistan makamlarınca bir an önce adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

Yunan polisi saldırıyla ilgili soruşturma başlatırken sosyal medya üzerinden ırkçı saldırıya tepkiler büyüyor.

Yunanistan'da kendisiyle birlikte 20 Türk'ün yaşadığı apartmana ırkçı yazılar yazılan İskeçe'nin seçilmiş müftüsü Ahmet Mete, yaptığı yazılı açıklamanın ardından konuştu.

Yunanistan'da Türk Müftü Mete'nin oturduğu apartmana ırkçı saldırı

"BU YAZIYLA ŞAHSIMIZA HAKARETLER YAPILIYOR"

Mete, "Kaldığımız binanın kapısı nasıl açılıyorsa açılıyor, asansöre girilip aynalı olan bölüme, 'En iyi Türk ölü Türk’tür' yazılarak şahsımıza hakaretler yapılıyor" dedi.

Oturduğu apartmanın önünde açıklama yapan Ahmet Mete, "Geçtiğimiz cuma günü daha önceden bize bayrak yırttığımızı beyan eden işçi kadını biz mahkemeye vermiştik. Mahkemeden bize tebligat geldi. Hemen ardından çok kısa zaman sonra kaldığımız binanın kapısı nasıl açılıyorsa açılıyor, asansöre girilip aynalı olan bölüme, 'En iyi Türk ölü Türk'tür' yazılarak şahsımıza hakaretler yapılıyor. Biz de bunu emniyet yetkelerine bildirdik. Ardından sosyal medya hesabımdan olayı paylaştım. Tabi bunlar ilk değil, son da değil ama 20 tane Türk ailenin yaşadığı evin içerisine asansöre kadar gelip ırkçı söylemlerde bulunmaları biraz haneye tecavüz ve çok çok özele artık bu işin indiğini gösterdiği için biz bunu yayınladık" diye konuştu.

Yunanistan'da Türk Müftü Mete'nin oturduğu apartmana ırkçı saldırı

"IRKÇILIĞIN BİTMESİ GEREKİR"

Konuşmasında ırkçılığın bitmesinin gerektiğine vurgu yapan Mete, "Temennimiz bunların olmamasıdır. İnsanlık başka şeylerle boğuşurken, ırkçılığın bitmesi gerekir. Fakat kriz zamanlarında ırkçılık daha çok yükseliyor. Temennimiz bunu yapanların Yunan makamlarınca bir an önce bulunması ve bir daha tekrarlanmaması" dedi.

Mete, Türkiye'den ve Yunanistan'daki Türk yetkililer ve vatandaşlardan gelen desteklere teşekkür etti.

Yunanistan'da Türk Müftü Mete'nin oturduğu apartmana ırkçı saldırı

Yunanistan'da Türk Müftü Mete'nin oturduğu apartmana ırkçı saldırı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)