Vladimir Zelensky: Rusya olacakları bilse gelmekten korkardı
DHA

Rusya-Ukrayna savaşının ele alındığı NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi, Belçika’nın Brüksel kentinde gerçekleştirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, dün gerçekleşen ve kendisinin de video konferans yoluyla katıldığı NATO, G7 ve AB zirvelerinden sonra video yayınlayarak açıklama yaptı.

"RUSYA, UKRAYNA'DA KENDİSİNİ NEYİN BEKLEDİĞİNİ BİLSEYDİ BURAYA GELMEKTEN KORKARDI"

Başkan Zelensky yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşında bir ay dolduğunu belirterek, "30'uncu gün oldu. Bir ay oldu. Rusya bununla karşı karşıya kalacağını bilseydi, eminim buraya gelmekten kesinlikle korkardı. Bu ay boyunca, ana yönlerden gelen tüm Rus saldırılarına karşı koyduk. Dünya yıkıcı yaptırımlar uyguladı ve yenileri üzerinde anlaşmaya varmaktayız." şeklinde konuştu.

Zelenskiy: Rusya Ukrayna’da kendisini neyin beklediğini bilseydi, buraya gelmekten korkardı -1

GÖRÜŞMELERİNE DAİR BİLGİ VERDİ

Zelensky gerçekleştirdiği hitaplar ve görüşmelere dair bilgi vererek, "Bugün, NATO zirvesinin katılımcılarına, G7 zirvesi, Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesine ve İsveç Parlamentosu’na önemli hitaplarda bulundum. Bütün bunlar devletimize destek için, korunmamız için. Litvanya Cumhurbaşkanı Sayın (Gitanas) Nauseda, İsrail Başbakanı (Naftali) Bennett ve İngiltere Başbakanı (Boris) Johnson ile konuştum. Bütün bunlar Rusya'nın bir şeyi anlaması için; barıştan yana olmak gerekir. Rusya'nın da barıştan yana olması gerekiyor. Mısır Cumhurbaşkanını (Abdulfettah es-Sisi) mevcut durum hakkında bilgilendirdim." dedi.

7 ASKERE ‘UKRAYNA KAHRAMANI' UNVANI

Çok önemli bazı kararnameler imzaladığını belirten Zelensky, "Ve bugün, Ulusal Muhafızların yedi askerine, 'Ukrayna Kahramanı' unvanı verilmesi konusunda çok önemli bazı kararnameler imzaladım, ne yazık ki bu askerlerden 5’ine ölümünden sonra verilmiş oldu." dedi.

Zelenskiy imzaladığı kararnameler arasında Ukrayna Ulusal Muhafızları’nın 240 askerine, silahlı kuvvetlerin 119 askerine, 14 yerel topluluk başkanın ve yerel yetkililere, 31 sağlık çalışanına devlet ödülleri verilmesinin yer aldığını belirti.

Ayrıca Bucha, Irpin, Okhtyrka ve Mıkolayiv olmak üzere 4 şehre daha 'Ukrayna’nın Kahraman Şehri' onursal unvanının verilmesinin de imzalanan kararnameler arasında olduğunu ifade etti.

Zelensky konuşmasını, silahlı kuvvetlerden ulusal muhafızlara, sınır muhafızlarından doktorlara mücadele içinde geçen bir ay boyunca katkı sağlayan herkese minnettar olduğunu söyleyerek sonlandırdı.

Zelenskiy: Rusya Ukrayna’da kendisini neyin beklediğini bilseydi, buraya gelmekten korkardı -2

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)