ensonhaber.com

Türkiye'de kış etkisini göstermeye başladı.

Hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verilmesi kararı alındı.

Şile'de okullar tatil

İstanbul Valiliği, yoğun yağış nedeniyle Şile'de ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi günü tatil edildiğini duyurdu.

Yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:

İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak Şile ilçesindeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır.

Batman, Bolu ve Zonguldak'ta eğitime ara

Batman, Bolu ve Zonguldak genelinde de eğitime ara verilmesi kararı alındı.

Batman Valiliği, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" şeklinde yazılı açıklama yaptı.

Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

Zonguldak Valiliği, ildeki olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün idari izinli sayılacağını açıkladı.

Tatil kararı verilen ilçeler

Bartın'ın Amasra, Bingöl'ün Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yedisu ve Yayladere, Diyarbakır'ın Bismil, Düzce'nin Yığılca ve Akçakoca, Sinop'un merkez, Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verileceği, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların 1 gün süre ile idari izinli sayılacakları belirtildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesi ile Karabük'ün Eflani ve Eskipazar ilçelerinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.