Habur Gümrük Kapısı'ndan bir günde 2 bin 454 tır çıkışı gerçekleşti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 7 Ağustos Cuma günü, Habur Gümrük Kapısı'ndan 2 bin 454 tır çıkışıyla bu yıla ilişkin günlük tır çıkış rekorunun kırıldığını duyurdu.

Ensonhaber / AA
Habur Gümrük Kapısı'ndan bir günde 2 bin 454 tır çıkışı gerçekleşti
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Türkiye, ihracat alanında her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Her ay yeni bir rekor kırılırken ürün yelpazesi de genişleme eğilimi gösteriyor. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konuya ilişkin bilgi verdi.

"BİR GÜNDE 2 BİN 454 TIR ÇIKIŞ YAPTI"

Türkiye'nin ticaret gücünün sınırların ötesine taşınırken bölgesel ticaret yollarındaki ağırlığının da her geçen gün arttığına dikkati çeken Bolat, "7 Ağustos Cuma günü, Şırnak ilimizin Silopi ilçesine bağlı Habur Gümrük Kapımızdan 2 bin 454 tır çıkışı gerçekleştirerek, 2026 yılının günlük tır çıkış rekorunu kırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Bolat, söz konusu rekorun, komşu ülke Irak'la büyüyen ticaretin, Körfez ülkelerine uzanan yeni transit ticaret koridorlarının ve Türkiye'nin bölgesel lojistik merkez olma iradesinin sahadaki güçlü bir göstergesi olduğunu belirtti.

"BU BAŞARININ MİMARI İHRACATÇILARIMIZ"

Habur Gümrük Kapısı'nın yalnızca Türkiye-Irak ticaretinin değil, Türkiye'yi Irak üzerinden Körfez'e ve daha geniş pazarlara bağlayan stratejik İpek Yolu ticaret koridorunun en önemli geçiş kapılarından biri olarak öne çıktığını vurgulayan Bakan Bolat, şunları kaydetti:

“Türkiye Yüzyılı'nda ticaret yollarımızı genişletiyor, lojistik altyapımızı güçlendiriyor, ihracatçımızın dünyaya daha hızlı ve daha güçlü ulaşmasını sağlıyoruz. 2 bin 454 tırlık günlük rekor, büyüyen ticaretimizin ve güçlenen lojistik kapasitemizin somut bir göstergesidir.

Bu başarının mimarı ihracatçılarımız, cefakar taşımacılarımız, şoförlerimiz ve gümrük çalışanlarımızla iftihar ediyor, onlara teşekkür ediyoruz. Ülkemizin ticaret yollarını büyütmeye, ihracatımızı artırmaya ve Türkiye'yi bölgesinin ticaret üssü haline getirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Türkiye üretiyor, ihraç ediyor ve dünyaya açılıyor.”

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)