Hiranur, hedef alınarak vuruldu
İHA

Pendik’te parkta oynayan 7 yaşındaki Hiranur Demircan’ı, oturduğu evin penceresinden silahla ateş ederek yaralayan sanığın yargılandığı davada, keşif raporu dava dosyasına girdi. Bilirkişiler Recep Kılıç ve Mustafa Furkan tarafından hazırlanan raporda, sanık Barış Balcı’nın, evinin bahse konu oda içerisinde pencere kanadı açılarak yapılan bir atışın, mağdur Hiranur Demircan’ın bulunduğu konuma ve sırtında bulunan yara izi yüksekliğine isabet edebileceği belirtildi.

Pendik'te 'maganda kurşunu' bir çocuğu yaraladı İZLE

SEKMEYE UĞRAMADAN İSABET ETTİ

Mağdur Hiranur Demircan’ın vücudundan çıkarılan kadeh-paraşüt saçmanın; tamamen parçalanmadığı ve taşıdığı formu büyük ölçüde kaybetmediği, kendi yapısından daha yumuşak bir yüzeye çarparak eğilme bükülme şeklinde deforme olduğu, dolayısıyla mağdurun yaralanmasına yol açan saçmanın, mağdurun vücuduna ara hedef olmadan (sekmeye uğramadan) isabet ederek yaralanmasına neden olduğu kaydedildi.

Hiranur, hedef alınarak vuruldu

ARKA PENCEREYİ AÇTIĞI ANLAŞILDI

Raporda, dosyadaki görüntülerde, sanığın oturduğu dairenin arka penceresinin açıldığının görüldüğü belirtildi. Raporda, “Hiranur Demircan’ın bulunduğu noktada sırtındaki yara izini oluşturabilecek saçmanın, ancak Ekspres Sokak 17 numaralı bina yönü ve birinci kat istikameti kuzey tarafından gelebileceği değerlendirilmiştir.” denildi.

OLAY GÜNÜ

Pendik'te 21 Ağustos 2018 tarihinde, çocuk parkında arkadaşlarıyla birlikte oynadığı sırada ateş edilmesi sonucu Hiranur Demircan, sırtından yaralanmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan aynı siteye yakın binada oturan Barış Balcı, tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Balcı hakkında, “çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs” ve “korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” suçlarından, 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Hiranur, hedef alınarak vuruldu

"ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETMEDİM"

Duruşmanın ilk celsesinde savunma yapan sanık, olay günü işten geldiğini ve dışarıdan çocuk sesleri geldiğini söyleyerek, “Camdan çocuklara ‘sessiz olun’ dedim ve tekrar yattım. Daha sonra annem geldi beni uyandırıp, ‘Bir çocuk vurulmuş sen mi yaptın?’ dedi. Ben de ‘Hayır anne, sen kaldırdın beni zaten uykudan.’ dedim. Kesinlikle ateş ederek, mağduru yaralama ya da öldürmeye teşebbüs etmedim.” dedi.

Mahkemenin kararıyla 25 Ocak 2019 tarihinde, olayın meydana geldiği çocuk parkında ve sanığın oturduğu dairede keşif yapılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)