Hollanda'da tramvayda ateş açıldı
ensonhaber.com

Hollanda’nın Utrecht kentinde tramvayın içinde bir kişinin ateş açması sonucu 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Hollanda polisi olayla bağlantılı kişinin 37 yaşındaki Türkiye doğumlu olduğunu belirtmişti. Zanlı yakalandı.

Hollanda'da tramvayda ateş açıldı

TÜRK İŞ İNSANI: IŞİD'DEN TUTUKLANMIŞTI BIRAKILDI

Utrecht'te yaşayan Türk bir iş insanı yaptığı açıklamada, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi. Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" dedi.

RUTTE: SARSILDIK

Saldırının ardından hükümeti acil toplayan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Ülkemiz, bugün Utrecht'teki saldırıyla sarsıldı. Açık bir terör eylemi. Hoşgörülü Hollanda toplumuna saldırıldı. Öncelikle zanlıyı ya da zanlıları yakalanmaya odaklandık" dedi. Rutte, polis ve savcıların gerçeği ortaya çıkarmak için çalıştığını söyledi.

Hollanda'da tramvayda ateş açıldı

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada saldırının kim tarafından gerçekleştiğine bakılmaksızın eylemin kınandığı açıklandı.

Hollanda'da tramvayda ateş açıldı

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu 'endişe verici' olarak tanımlarken, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu

Hollanda'da tramvayda ateş açıldı

SALDIRGAN YAKALANDI

Saldırıya ilişkin yürütülen operasyon neticesinde Türk kökenli zanlı yakalanırken, olayın ailevi sebepler nedeniyle gerçekleştiği bilgisi paylşaıldı. Soruşturma devam ediyor.