Huawei, Tayland'da 5G testlerine başlayacak
ensonhaber.com

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi ve en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei, 5G ekipmanlarını casusluk için kullandığı iddiasıyla birçok ülkede denetleniyor. Bu ülkelerin başında ise Amerika geliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD, müttefik ülkeleri, Huawei'nin 5G ekipmanlarını kullanmamaları konusunda uyarmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Asya'daki en eski müttefiki olan Tayland, bu uyarıya aldırış etmiyor gibi görünüyor, çünkü ülkede, Huawei'nin 5G ağları test edilecek.

huawei

TAYLAND İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Tayland Dijital Ekonomi Bakanı Pichet Durongkaveroj,  Reuters’e verdiği demeçte, Tayland’ın Huawei ile test iş birliğinin, güvenlik meseleleriyle ilgilenmediği anlamına gelmediğini belirtti. Dünyadaki casusluk iddialarını yakından takip ettiklerini söyleyen Durongkaveroj, bu 5G testlerinin Tayland için çok önemli olduğunu ifade etti.

HUAWEİ

HUAWEI: KANIT YOK

Gelirinin neredeyse yarısını Çin dışından elde eden Huawei, dünya genelinde 30'dan fazla ticari 5G sözleşmesi imzaladı. Huawei Tayland, cuma günü verdiği demeçte, Huawei ekipmanlarının Tayland'da veya dünyanın herhangi bir yerinde casusluk için kullanıldığına dair bir kanıt olmadığını söyledi.