Hürriyet'in Dolmabahçe kurnazlığı

Hürriyet'in Dolmabahçe kurnazlığı

Yılbaşının ilk günü öğleden sonra bir haber ajanslar tarafından geçmeye başladı. Haberde Başbakanlık ofisinin de bulunduğu Dolmabahçe Sarayı'na bir saldırganın girdiği, saldırganın saray muhafızları tarafından kısa sürede etkisiz hale getirildiği yazıldı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Habere göre saldırıyı yapan kişinin üzerinde bulunan bomba, bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Hürriyet'in Dolmabahçe kurnazlığı

HÜRRİYET SAYFAYI BU HABERLE DOLDURDU

Hürriyet gazetesi, yeni yılın ilk gününde meydana gelen olayı veriş biçimiyle 2015 yayın politikasını da açığa çıkarmış oldu. Gazetenin web sitesinde haber bütün gün birinci sırada yer alırken, haberin hemen her detayı da sitenin anasayfasını süsledi.

HABERİ KAŞIDIKÇA KAŞIDILAR

Uzun zamandan beri Türkiye'de bir kaos ortamı oluşsun diye hemen her eylemi destekleyen manşetlere imza atan Hürriyet bu fırsatı da kaçırmamış, yine ortalık iyice karışsın diye manşetleriyle haberi kaşıdıkça kaşımıştı.

Hürriyet'in Dolmabahçe kurnazlığı

"BERKİN ELVAN" İTİRAFI SONRASI GEZİ RUHU İÇİN HER DETAYI SAYFADAN KALDIRDILAR

Ancak akşam saatlerinde durum değişti. Salırgan etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alınarak emniyete götürüldü, ifadesi alındı. O sırada sağlık kontrolü için gittiği hastaneden çıkarken "Berkin'in intikamı alınacak" dedi. Bunun üzerine Hürriyet bir anda tüm manşetleri yayından çekti, sitede bombalama haberine ait tüm detaylar bir anda ortadan kaldırıldı. Ayrıca tek haberdeki "Berkin Elvan için yaptım" ayrıntısı da Gezi ruhu zedelenmesin diye haber detaylarından kaldırıldı.

Dolmabahçe Sarayı'na saldıran teröristten Berkin sloganı İZLE