Hüseyin Gülerce: Cemaat bitti

Hüseyin Gülerce: Cemaat bitti

Hüseyin Gülerce.. Son yıllarda Cemaat ve Fethullah Gülen'le ilgili konularda bilirkişi konumunda yer alan isim..

35 YIL SONRA HOCA ÇIPLAK DEDİ

Kimi gazetelerin "Gülen'in sağ kolu" olarak tanımladığı Hüseyin Gülerce, 35 yıl boyunca hizmet ettiği Cemaat'ten henüz geçtiğimiz aylarda ayrıldı. Sebebi ise 7 Şubat'la başlayan ve 17-25 Aralık'la finali veren Cemaat'in Türkiye yönetiminde söz sahibi olma çabası..

Hüseyin Gülerce: Cemaat bitti

AK Parti'ye ve Erdoğan'a karşı girdiği amansız savaşı kaybeden Cemaat'in tam göbeğinde yer alan, Fethullah Gülen'e olan hayranlığını hemen her fırsatta söyleyen Hüseyin Gülerce 35 yıllık hizmetin ardından "Hocaefendi çıplak" diyen belki de tek isim..

CEMAAT KAYBETTİ, FARKINDA DEĞİLLER

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Gülerce özetle "Cemaat bu savaşı kaybetti, bittiler, ama bitmemiş gibi davranıyorlar" diyor..

İşte o röportajdan satır başları:

- Cemaat'in kazanma şansı yok mu?

- Bana göre yok. Ama Cemaat'teki arkadaşlar kendi davalarının en doğru olduğunu düşünüyorlar. "Peygamberin yolundan gidiyoruz" diyorlar. İnanç planında Hizmet'e bir şey olmayacağını düşünüyorlar. Oysa Hizmet'in karşısına kocaman bir dağ çıktı. Onlar hala küçücük bir tümsekle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar. "Bizim otobüsümüzün altı bile değmez, devam edelim, bu tümseği geçeceğiz" diyorlar.

CEMAAT BİTER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu.. Hepsi çok ciddi iddialarda bulunuyorlar. Bunları yok saymanız mümkün değil. Bu iddialardan herhangi biri doğru çıkarsa "Hizmet Hareketi" çok büyük yara alır.

Gülen'in emriyle dinleme iddiaları olduğu söyleniyor. Bazı polisler itirafçı oldu deniliyor. Bazı polislerin Pensilvanya'ya gittikleri, talimatı bizzat oradan aldıkları söyleniyor. Bunlar kanıtlanırsa.. Cemaat biter.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN