CHP'li başkan Levent Kırca'nın mektubunu duvara asacak
Ajanslar

1

CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçede bu yıl 5'incisi düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nda verilen Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü İstanbul'daki tedavisi nedeniyle almaya gelemeyen Türk tiyatrosu ve mizah dünyasının usta ismi Levent Kırca'nın gönderdiği "veda" niteliğindeki mektubun çok önemli mesajlar içerdiğini, çoğaltıp dağıttığını söyledi.

MEKTUBU ÇERÇEVELETİP DUVARA ASACAĞIM

Başkan Kocadon, mektubu çerçeveletip, belediye binasında sergileyeceklerini de kaydetti.

KIRCA ADINA ÖDÜLÜ OĞLU ALMIŞTI

Bodrum'da 29 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 5'inci Türk Filmleri Haftası'nda Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen Levent Kırca, hastanedeki tedavisi nedeniyle ödülünü almaya gelememişti. Ödülü Levent Kırca adına oğlu Oğulcan Kırca, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret edip, babasının selamını iletip, ödülü almıştı.

CHP'li başkan Levent Kırca'nın mektubunu duvara asacak

MEKTUBU DA BAŞKAN KOCADON'A TESLİM ETTİ

Ziyarette, Kırca babasının kaleme aldığı 'veda' niteliğindeki mektubu da okuduktan sonra, Başkan Kocadon'a teslim etti.

KOCADON: "KIRCA'YI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kırca'nın mektubunun çok önemli mesajlar içerdiğini belirten Başkan Kocadon, bunun üzerine çoğaltıp ölümünden önce pek çok kişiye dağıttığını söyledi. Kırca'nın mektubunda sadece Türkiye ile değil Bodrum için de önemli vurgular yapıp, sahip çıkılmasını istediğine dikkat çeken Başkan Kocadon, şunları söyledi:

"Çocukluğumuzda Bodrum'a ilk televizyon geldiğinde gözümüzü Levent Kırca ile açmıştık. Mektubunda yazdığı Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ile ilgili görüşleri ve sahip çıkılması gereken değerleri anlatması bizleri birkez daha mutlu etmişti. Mektubundan sonra öldüğünü öğrendiğimizde çok üzüldük, şaşkına döndük. Ölümü düşünen bir sanatçı olmadığına inanıyoruz. Kırca, sosyal yönünün yanı sıra yaptığı espirilerle Türkiye'ye birçok kez damga vurmuştu. Örneğin kim ne derse desin Türkiye'ye yaptığı espri ile 'jet-ski'yi tanıtan Levent Kırca'dır. Böyle değerler kolay gelmiyor, yetişmiyor. Hadi bir Levent Kırca daha gösterin. Mümkün değil. Bu nedenle her yıl düzenlediğimiz Ustalara Saygı Etkinlikleri çerçevesinde önümüzdeki yıllarda Kırca anısına tiyatro etkinliği ve gençler arasında tiyatro yarışmaları düzenleyerek onun izaha bakışını, sanat dünyasını yansıtmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."