CHP'li belediye başkanı FETÖ üyeliğinden tutuklandı
DHA

FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, iddiaya göre FETÖ'nün mahrem imamları ile telefonla görüştüğü ileri sürülen CHP'li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, ifadesi alınmak üzere bugün adliyeye çağırıldı.

TUTUKLANDI

Oğuz, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile Nöbetçi Mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Oğuz, 'FETÖ silahlı terör örgütünene üye olmak' suçundan tutuklandı.

AÇIKLAMA YAPTI

Oğuz, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamasında, "Bu yola çıkarken 'Kendimi ve ailemi sizlere emanet ediyorum' demiştim. Ailem önce Allah'a sonra sizlere emanet. Vatanım, Bayrağım, Cumhuriyetim ve Mustafa Kemal Atatürk hepimize emanet. Biraz beni özleyeceksiniz ama ben sizleri çok özleyeceğim. Kalın sağlıcakla..." ifadelerini kullandı.

CHP'li belediye başkanı FETÖ üyeliğinden tutuklandı

"FETÖ'NÜN CHP'DE YAŞAMA ŞANSI YOKTUR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Urla Bld. Başkanımız Burak Oğuz tutuklandı. Fetö'nün CHP'de yaşama şansı yoktur. Seçimle gelenlerin hukuk eliyle bertaraf edilmesini kınıyoruz. Başkanımızla dayanışma halindeyiz. Hukuki süreci takip ediyoruz. Yarın bu konuda ayrıntılı açıklama yapacağız." dedi.

CHP'li belediye başkanı FETÖ üyeliğinden tutuklandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)