Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzadı
AA

Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkış amaçlanıyor.

Bir önce alınan karara göre, 1 Ocak'tan itibaren TL dönüşümlü kur korumalı mevduat açılamıyor ancak daha önce açılan hesaplar vade sonuna kadar devam ediyor.

Döviz dönüşümlü KKM'de ise yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yeni aldığı karara göre ise döviz dönüşümlü hesaplarda süre uzatımına gidildi.

TCMB'nin Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği ile Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Döviz dönüşümlü KKM'de son tarih uzatıldı

Buna göre, Kur Korumalı Mevduat Hesabı kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin altın, döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyelerle ilgili daha önce belirlenen tarihlerde herhangi bir güncelleme yapılmadı.

TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)