Erdoğan: Mülteciler için 40 milyar dolar harcadık
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda kameralar karşısına geçti, gündemi değerlendirdi.

Suriye'deki son durumu değerlendiren Erdoğan, mülteciler için 40 milyar doları aşkın bir harcama yapıldığını ve harcamalara devam edileceğini söyledi.

40 MİLYAR DOLARI AŞKIN DESTEK

Erdoğan, "Şu ana kadar 40 milyar doları aşkın mültecilere destek verdik. Dünyanın en güçlü ülkeleri biz 1 numarayız diyor, hayır siz 1 numara değilsiniz. Dünyada mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye'dir.

Erdoğan: Mülteciler için 40 milyar dolar harcadık VİDEO

DERDİMİZ PETROL DEĞİL İNSAN

Biz varil bombaları altında inleyen insanları o varil bombalarına tekrar teslim etmeyiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bundan dolayı onları tekrar bombaları teslim edemeyiz. Ama Türkiye'nin ana muhalefeti eder. Varsın etsin. Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler, bizim derdimiz petrol değil dedik bizim derdimiz insan." diye konuştu.

Erdoğan: Mülteciler için 40 milyar dolar harcadık

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"İnsan merkezli olmayan her yapının yıkılmaya mahkum olduğunu unutmuyoruz. Halkının sahip çıktığı bir ülkeyi hiçbir gücün ve etkinin yıkabilmesi mümkün değildir. Bugünün dünyasında vatandaşıyla güçlü bağlar tesis edemeyen devletlerin iç ve dış müdahalelere karşı çok daha korunmasız kaldığını görüyoruz. Kendi insanının sesine kulak vermeyen, sıkıntılarına çözüm yolu aramayan, tam tersine itirazları hoyratça bastırmaya çalışan devletler çok büyük acılar ve yıkımlarla karşılaşabiliyor.

TERÖRE VE EKONOMİK SALDIRILARA RAĞMEN GÜCÜMÜZÜ SÜREKLİ ARTIRMAYI BAŞARDIK

Yıllardır terör örgütlerinin saldırılarından ekonomik tuzaklara kadar pek çok tehditle yüzleşmemize rağmen dimdik ayakta kalmayı ve gücümüzü sürekli artırmayı başardık.

'KİM NİYE İTİRAZ ETSİN Kİ?

Önümüzdeki dönemde devlet ve millet arasındaki bağı güçlendirecek adımları atmayı sürdüreceğiz. Hukuka ve insan haklarına dayalı güvenilir ve şeffaf devlet yönetimi genel kabul haline gelmiştir. İyi yönetim işte bu yaklaşımı ifade ediyor. Kanunlara uyulması ayrımcılığın önlenmesi bilgi edinme hakkı savunma hakkı karşı başvuru yollarının belli ve açık olması kişisel verilen korunması gibi ilkelere kim niye itiraz etsin ki?

İYİ YÖNETİM DEDİĞİMİZ MESELENİN ÖZÜNDE İNSANA SAYGI VAR

İyi yönetim dediğimiz meselenin özünde, aslında insana saygı gösterilmesi vardır. Büyük devlet fert fert yönetimi altındaki tüm insanların güvenliğini mutluluğunu sağlayabilen devlettir.

DÜNYADA MÜLTECİLERE EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN ÜLKE TÜRKİYE'DİR

Şu an itibarıyla Türkiye, 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. AB bize şu ana kadar 3 milyar euro STK'larımıza destek vermiştir. Biz ne harcadık? Şu ana kadar 40 milyar doları aşkın mültecilere destek verdik. Dünyanın en güçlü ülkeleri biz 1 numarayız diyor, hayır siz 1 numara değilsiniz. Dünyada mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye'dir.

BİZİM DERDİMİZ PETROL DEĞİL

Biz varil bombaları altında inleyen insanları, o varil bombalarına tekrar teslim etmeyiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bundan dolayı onları tekrar bombaları teslim edemeyiz. Ama Türkiye'nin ana muhalefeti eder. Varsın etsin. Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler bizim derdimiz petrol değil dedik, bizim derdimiz insan.''