AA & Ensonhaber

Mart ayı biterken "kapıdan baktırmaya" devam ediyor.

Yurdun bazı kesimlerinde soğuk ve yağışlı hava etkisini halen gösterirken, bu hafta başından itibaren İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege'de bazı iller için fırtına uyarısı yapıldı.

Fırtına, sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterecek

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtildi.

Açıklamada, fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Ankara da uyarıldı

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada ise Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre il genelinde bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği belirtildi.

Açıklamada, il genelinde görülecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Sarı kod ile uyarılan iller

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle sıralandı:

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak, Yalova

Kuvvetli yağış uyarısı

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük cevrelerinde kuvvetli beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.