Kemal Kılıçdaroğlu'na 'siyaseti bırakın' diyen Fatih Altaylı kimdir? Fatih Altaylı'nın kariyeri...
ensonhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Tabipler Birliği (TTB) ziyareti sırasında kahvehaneler için bulduğu ilginç öneri Fatih Altaylı'yı kızdırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun TTB ziyaretinde, pandemi önlemlerini eleştirirken kahvehanelerle ilgili önerisinde kullandığı ifadeler şu şekildeydi:

"Kahvehaneler açık güzel ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman. Oysa önlem alabilirsiniz, dersiniz ki 'her oyunda sıfır, yeni kağıt açacaksınız.' Bitti bu kadar basit. Ama bu düşünülmüyor, akıllarına bile gelmiyor. Çünkü kahvecinin nasıl yaşadığını, hangi koşullarda yaşadığını biliyor mu?"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleri üzerine Fatih Altaylı ne dedi merak ediliyor. Peki Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Fatih Altaylı kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu'na 'siyaseti bırakın' diyen Fatih Altaylı kimdir? Fatih Altaylı'nın kariyeri...

FATİH ALTAYLI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA NE DEDİ?

Gazeteci Fatih Altaylı bugün, Habertürk'teki köşesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu önerisini kaleme aldı.

SİZDEN BU ÜLKEYE UMUT OLMAZ

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.

Beyefendiliğinize, insanlığınıza, kibarlığınıza söyleyecek tek bir lafım yok.
Ama olmaz. Sizden gerçekten siyasetçi falan olmaz. Parti genel başkanı hiç olmaz. Keşke olabilseniz ama sizden bu ülkeye umut olmaz.

SEÇİM FİLAN KAZANAMAZSINIZ

Siz ana muhalefetin başında oldukça dolar değil 10 lira 100 lira olsa, değil Doğu Akdeniz’deki haklarımızı Ege’yi toptan kaybetsek, işsizlik değil yüzde 25, yüzde 75 olsa yine de siz seçim falan kazanamazsınız.

BU ÜLKEYİ SEVİYORSANIZ SİYASETİ BIRAKIN

Bu ülkeyi bir dirhem seviyorsanız Kemal Bey, TTB ziyaretinizin videosunu izleyin ve sonra da “Böyle bir şey olabilir mi?” diyerek bırakın bu işi.
Yazık. Yemin ederim yazık bu ülkeye."

Kemal Kılıçdaroğlu'na 'siyaseti bırakın' diyen Fatih Altaylı kimdir? Fatih Altaylı'nın kariyeri...

FATİH ALTAYLI KİMDİR?

Fatih Altaylı kaç yaşında, nereli? Fatih Altaylı hayatı ve biyografisi!

1963 yılında Van'da dünyaya gelen Fatih Altaylı ilkokulu ve ortaokulu Çavuşoğlu Koleji'nde okuduktan sonra eğitimine Galatasaray Lisesi'nde devam etti.

Boğaziçi Üniversitesi İktisâdî ve İdârî Bilimler Fakültesi'ne bir süre devam ettikten sonra okulu bırakarak basın yayın yüksekokuluna geçen Fatih Altaylı, diplomasını almadan bu okuldan da ayrıldı.

FATİH ALTAYLI GAZETECİLİĞE NE ZAMAN BAŞLADI?

1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliği yaparak başlayan Fatih Altaylı, 1986 yılında Güneş gazetesine geçiş yaptı.

Bu süreçte Gelişim Yayınları'nda yazı işleri müdürlüğü de yapan Fatih Altaylı, Güneş gazetesinin 1992 yılında kapanmasıyla işsiz kaldı.

Fatih Altaylı, 1993 yılında özel bir radyo olan Best FM'in kurucu kadrosu arasında yer aldı ancak 1995 yılında Kanal D'ye geçti ve "Teke Tek" programına başladı, bu süreçte Hürriyet Gazetesi'nde de yazdı.

Kanal D'den ayrıldıktan sonra Show TV'ye geçen Altaylı, Show TV ve Show Radyo'da radyo yayınlarını 1 yıl kadar devam ettirirken aynı yıl içinde Show TV'nin haber editörü oldu.

Fatih Altaylı, 1996 yılında Show TV'den ayrıldıktan sonra Doğan Yayın Grubu'na girerek Kanal D'ye geri döndü. Hürriyet gazetesinde yazarlık yapan Fatih Altaylı, aynı zamanda Radyo D'nin genel koordinatörlüğünü de üstlendi. 2000 yılında Cine5 ile ortak yayın gerçekleştirdi.

2020 senesinde Kanal D'de haber yayın yönetmenliğine atanan Altaylı, bir önceki yıl olan 2001'de de Galatasaray Spor Kulübü'nde asbaşkanlık yaptı ve 2005 yılında Doğan Medya Grubu'yla yollarını ayırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na 'siyaseti bırakın' diyen Fatih Altaylı kimdir? Fatih Altaylı'nın kariyeri...

Sabah Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği görevi de yürüten Fatih Altaylı, aynı zamanda Sabah Gazetesi'nde yazılar da yazdı.

Altaylı, TİKAD'ın ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa verdiği "Eğitime Katkı Onur Ödülü" sahibidir. "Haydi Kızlar Okula", "Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık" ve "Temiz İnternet" kampanyalarının mimarlarındandır.

TMSF'nin Sabah gazetesine ve atv'ye el koymasıyla birlikte 2007 yılında istifa eden Altaylı, bir süre kendi sitesinde yazılarına devam etmiş, 2008 yılında Kanal 1 televizyonu ana haber bültenin ile seyirci karşısına geçmiştir.

Eski patronu Turgay Ciner'in kurduğu Habertürk gazetesinde 2009-2014 yılları arasında genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Fatih Altaylı, 2014'teki istifasının ardından Habertürk'teki işine internet sitesi üzerinden yazılar yazarak devam etmektedir.

Fatih Altaylı, Habertürk'teki 'Teke Tek Özel' isimli programın sunuculuğunu, 16 Mart 2016 tarihine kadar devam ettirdi. Bu tarihten sonra Teke Tek Özel programı yayından kaldırıldı.

Hande Altaylı'yla evli olan Fatih Altaylı'nın Zeynep adında bir kızı var.

Çalıştığı gazeteler

• Cumhuriyet (1982-1986)

• Güneş (1986-1992)

• Hürriyet (1995-2005)

• Sabah (2005-2007)

• Habertürk

Çalıştığı televizyon kanalları

• Kanal D (1995)

• Show TV (1995-1996)

• Kanal D (1996-2005)

• Cine5 (2000-2002) (ortak yayın)

• atv (2005-2007)

• Kanal 1 (2007-2008)

• Habertürk (2008-günümüz)