Yurt genelinde FETÖ'den gözaltı ve tutuklamalar
Ajanslar

Uşak Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta içinde gözaltına alınan, aralarında eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, eşi Aysun Erdoğan, eski Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün gibi isimlerin bulunduğu 12 kişi dün adliyeye sevk edilişti. Adliyeye sevk edilen zanlılar savcılık tarafından tutuklanma istemi ile hakim karşısına çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme "terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne yardım" iddiasıyla Ali Erdoğan, Aysun Erdoğan, Recep Düzgün, Hüseyin Sayan, Fatih Kuşdemir, Tayfur Kuşdemir, Abdullah Kılıç, Akın Kayhan, Mesut Duymuş, Afşin Yıldırım ve Tuncay Yılmaz olmak üzere 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Zanlılar cezaevine gönderilirken, eski Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca ise sağlık sorunları nedeni ile adli kontrol şartı konularak serbest bırakıldı.

YALOVA

Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınan Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun Özel Kalem Müdürü Mehmet Güler sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede savcıya da ifade verdikten sonra mahkemede hakim karşısına çıkan Güler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer yandan operasyonlar kapsamında Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 3 polis memurunun da gözaltına alındığı öğrenildi. Polislerin sorgusu devam ediyor.

BURSA

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55 şüpheliden, aralarında "emniyet imamları" ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 32 kişi tutuklandı, 23 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MALATYA

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde 5 personel, İnönü Üniversitesi'nde 3 akademisyen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde  2 Binbaşı, 2 Kıdemli Başçavuş, İl Müftülüğü'nde 5 imam hatip, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 1 okul müdürü, 1 öğretmenin açığa alındığı kaydedildi.

SAMSUN

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan OMÜ'de görevli 42 öğretim elemanı ile idari personel, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 39 kişiden Prof. Dr. Osman Güner, Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, Prof. Dr. Osman Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Muhammed Dervişoğlu, Prof. Dr. Beşir Levent Altuntop, Doç. Dr. Adil Karadağ, Doç. Dr. İsmail Şener ile uzman Ahmet Döner, tutuklandı.

Diğer 31 kişi  mahkemece adli kontrol şartıyla, 3 kişi ise savcılıkça serbest kaldı.

OMÜ'de çeşitli fakülte, yüksekokul ve idari birimlerde görevli profesör, doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 42 öğretim elemanı ile idari personel gözaltına alınmıştı.

KAYSERİ

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 akademik ve idari personelden 7'si tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyesi oldukları ve destek sağladıkları iddiasıyla ERÜ bünyesinde açığa alınan ve daha sonra gözaltına alınan 76 akademik ve idari personelin 30'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen zanlılardan, Tahir Ayata, Yahya Orçun Zorba, Ahmet Ercan Şekerci, Şakir Batmaz, Özlem Güllüoğlu Işık, Mustafa Bilazeroğlu, Ahmet Çeşmeci çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 23 zanlı, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, gözaltına alınan aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 35 kişiden, 16'sı tutuklandı.

Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan 19'u tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sulh ceza hakimliğince sorgulanan 19 şüpheliden, 16'sının tutuklanmasına karar verildi.

Serbest bırakılan 2 kadının küçük bebeği, diğer şüphelinin ise engelli çocuğu bulunduğu öğrenildi.

MANİSA

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, örgüte finans sağladıkları iddiasıyla geçtiğimiz hafta gözaltına alınan iş adamları Akif O, Adem O, Mustafa O, Muavviz O, Hüseyin O. ve Ahmet O. emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.

Turgutlu adliyesinde savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ADANA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 gün önce gözaltına alınan 17 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden emekli ve meslekten ihraç edilen 2 emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.