İpucu

Filizkıran nedir

Bahar aylarında görülen Filizkıran fırtınasının ne zaman başlayacağı ve biteceği merak ediliyor. İşte 2022 Filizkıran fırtınasının tarihleri...

Mülkiye başmüfettişi nedir

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. Mülkiye başmüfettişi nedir? Mülkiye başmüfettişi ne iş yapar, görevleri neler?

Kakava nedir

Genellikle Hıdırellez ile karıştırılan Kakava, Trakya ve batı illerinde çingenelerin baharın gelişini kutladıkları bayramdır.

Ro-ro gemisi nedir

İngilizce roll on-roll off kelimesinden türetilen Ro-ro gemisi, tekerlekli araç taşımacılığında kullanılan gemilerdir.

Gizemli hepatit nedir

DSÖ'den yapılan açıklamaya göre, şimdiye kadar 11 ülkede görülen en az 169 hepatit vakasından ilk can kaybı yaşandı. Peki gizemli hepatit nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?

Lafora nedir

Genellikle gençlerde görülen, olağandışı ve ölümcül bir genetik epilepsi türü olan lafora hakkında merak edilenler...

Atipik psikoz nedir

Atipik psikoz, sınıflandırılmayan ve birden fazla psikoz türünün semptomlarını gösteren kişilik bozukluklarına denmektedir. Teşhis ve tedavisi en zor psikoz türlerinden biridir.

Sosyal medyada POV nedir

Sosyal medya platformlarında sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir terim olan POV, İngilizce "Point of View" kelimesinin kısaltmasıdır. Türkçe anlamıyla, "bakış açısı" demektir.

Mümessil nedir

Kelime olarak "temsilci" anlamına gelen mümessil, genellikle ilaç pazarlama sektöründe bulunan kişiler için kullanılır.

Ketumiyet nedir

Milli İstihbarat Teşkilatı personel alımı şartları arasında bulunan "ketumiyet" özelliği ne demek merak edildi. Başvuru yapacak olanlar için "ketumiyet" nedir açıklıyoruz...

Steroid nedir

Steroidler sporcular tarafından en çok kullanılan doping maddelerindendir. Kas gücü ve kas kitlesini artırmak amacıyla kuvvet ve sürat sporlarında kullanılır.

Şap nedir

Bitmeyen şehir efsanelerinden biri olan "askerin yemeğine şap atılması" ile merak konusu olan "şap" nedir, ne değildir anlattık.

Afazi nedir

Hollywood yıldızı Bruce Willis, afazi hastalığına yakalandı. Söz yitimi olarak da bilinen afazi hastalığı, beyinde işlevsel bozukluk sonucu günlük yetilerin etkilenmesidir.

KDV tevkifatı nedir

Para kesintisi anlamına gelen tevkifat, KDV tutarının belirli bir oranının alıcı tarafından ödenmesini sağlar.

Monofobi nedir

Autofobi, isolofobi ve eremofobi olarak da adlandırılan monofobi, kişinin yalnız kalmaktan aşırı derecede korktuğu ve bunu takıntı haline getirdiği psikolojik bir rahatsızlıktır.

Alopesi nedir

Halk arasında saçkıran olarak da bilinen alopesi hastalığı, saç ve kılların yamalı bir şekilde dökülmesi hastalığıdır. Otoimmün veya strese bağlı olarak gelişebilir.
Başa dön