Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı
Ajanslar

Iraklı güvenlik görevlileri başkent Bağdat’ta sabahın erken saatlerinde maskeli ve askeri üniformalı kişilerin 18 Türk işçi ve mühendisi kaçırdığını açıkladı.

Adının açıklanmasını istemeyen Iraklı yetkililer, bir Türk inşaat şirketinde sözleşmeli olarak çalışan 18 Türk işçinin başkent Bağdat’ta Şii nüfusun ağırlıkta olduğu Sadr bölgesindeki stadyum inşaatında görevli olduklarını kaydetti.

Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı VİDEO

Yetkililer, işçilerin uykuda olduğu sırada inşaat alanına gelen askeri üniformalı saldırganların koruyucuları etkisiz hale geçirerek işçileri kaçırdığını belirtti. Saldırganların kimliklerinin ya da Türk işçileri neden kaçırdıklarının henüz tespit edilemediği belirtildi.

NUROL HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Nurol Holding, şirketleri tarafından inşa edilmekte olan stadyum inşaatı şantiyesinin, 1 Eylül’ü 2 Eylül’e bağlayan gece saat 03.00 sularında kimliği bilinmeyen bir grup tarafından basıldığını ve 18 Türk personelin zorla götürüldüğünü açıkladı.

Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

18 TÜRK İŞÇİ KAÇIRILDI

Nurol Holding'den Bağdat’ta 18 personelin kaçırılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bağdat’ın Sadr Bölgesi’nde şirketimiz tarafından inşa edilmekte olan stadyum inşaatı şantiyesi, 1 Eylül’ü 2 Eylül’e bağlayan gece saat 03:00 sularında kimliği bilinmeyen bir grup tarafından basılmış ve 18 Türk personel zorla götürülmüştür. Konu, Dışişleri Bakanlığı ve Mahalli Emniyet Güçlerine intikal ettirilmiştir" denildi.

Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

ÖZELLİKLE TÜRK İŞÇİLER KAÇIRILDI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" dedi.

Olayın saat 03.00 civarında meydana geldiğini söyleyen Bilgiç, şunları kaydetti: "Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk'ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz."