İran Adalet Bakanı'ndan Suudi Arabistan'a tepki

iran

Amerika, Suudi Arabistan'la birlikte ürettiği petrol politikalarıyla petrol ihracatçısı olan Rusya ve İran ekonomisini zor durumda bıraktı. Dünya piyasalarında dolar hızla düşüşe geçerken Rus parası Ruble de giderek değer kaybetti. ABD ile Arabistan ortaklığından, Rusya'nın yanında zararlı çıkan bir ülke daha var; İran..

Petrol fiyatlarının düşüşüne tepki gösteren İran Adalet Bakanı Mustafa Pur Muhammedi, Suudi Arabistan yönetimine sert tepki gösterdi.

"AŞAĞILIK VE SEFİLLİK"

Katıldığı bir toplantıda petrol fiyatlarının düşüşünü değerlendiren Pur Muhammedi, Suudi Arabistan’ın izlediği yolun, İslam ülkelerinin petrol gelirlerinin yağmalanmasına neden olduğunu öne sürdü. İranlı bakan, "Bu, Suudi Arabistan’ın katlandığı bir aşağılık ve sefilliktir" diye konuştu.

"İRAN HALKI YIKILMADI"

ABD ve İran düşmanlarına seslenen Pur Muhammedi, "Sizler el ele verip bir taraftan petrol fiyatlarını düşürüp diğer taraftan siyasi ve psikolojik baskılarla İran halkının iradesini düşürmek istiyorsunuz. Halbuki İran halkı daha önce bundan ağır baskılara maruz kaldı ancak yılmadı" dedi.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

İran’ın ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu söyleyen Pur Muhammedi, "Fakat düşman geri adım atmayacağımızı bilmeli” ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, daha önce yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki düşüşü Müslümanlara karşı bir komplo olarak değerlendirmişti.

Hampetrolün varil fiyatı 60 doların altına düştüİran Adalet Bakanı'ndan Suudi Arabistan'a tepki
Petrol fiyatlarının düşüşü İran ve Rusya'yı endişelendiriyorİran Adalet Bakanı'ndan Suudi Arabistan'a tepki