İran Devrim Muhafızları: Savaş yeniden başlarsa daha yıkıcı silahlar kullanacağız
İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Muhibbi, ABD ile yeniden savaşın başlaması durumunda daha yıkıcı silahlar kullanacaklarını duyurdu. Muhibbi, İran'ın füze başlıklarının yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, ABD ile süren gerginlik hakkında gazetecilere konuştu.
Muhibbi, askeri kapasite hakkında değerlendirmeler yaptı.
"DAHA YIKICI SİLAHLAR KULLANACAĞIZ"
ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarından sonra askeri kabiliyetlerini geliştirdiklerini belirten Muhibbi, şunları söyledi:
“Başka bir savaşın başlaması halinde silahlarımız kesinlikle farklı ve daha yıkıcı olacaktır. Füze başlıklarının nesli, hassasiyeti ve menzili bakımından yeni bir aşamaya geçtik."
Silah üretimini hiçbir zaman durdurmadıklarını vurgulayan Sözcü Muhibbi, Devrim Muhafızları Ordusu'nun yeni füzelerinde kullanılan harp başlıklarının tahrip gücünün, önceki savaşlarda kullanılan modellerden çok daha yüksek olduğunu kaydetti.
Kaynak:
Demirören Haber Ajansı (DHA)