İsmail Çanak, İstanbul Adliyesine teslim oldu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında arama kararı çıkarılan firari İsmail Çanak, İstanbul Adliyesine gelerek teslim oldu. Çanak, gözaltına alındı.
Cem Küçük'ün "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla tutuklandığı soruşturma sürüyor.
Bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen Cem Küçük soruşturmasında, yeni bir gelişme yaşandı.
Hakkında arama kararı çıkarılan İsmail Çanak, İstanbul Adliyesine gelerek teslim oldu.
GÖZALTINA ALINDI
Adliyeye gelen Çanak, işlemlerinin yapılması amacıyla Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
BİLDİKLERİNİ ANLATMAK İSTEDİĞİNİ BEYAN ETTİ
Çanak’ın, soruşturma dosyası kapsamında bildiklerini anlatmak istediğini beyan ettiği öğrenildi.
İFADESİNİN ALINMASI BEKLENİYOR
Şüphelinin, jandarmadaki işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten savcılık tarafından ifadesinin alınması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?
Cem Küçük soruşturması kapsamında; İsmail Çanak, Serdar Özyurt ve Ahsen Melek Kocatürk hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Hakkında yakalama kararı bulunan Özyurt Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt ile İsmail Çanak'ın, cep telefonlarını evlerinde bırakarak kayıplara karıştıkları öğrenilmişti.
Yakalama kararı çıkarılan bir diğer şüpheli Ahsen Melek Kocatürk'ün ise yurt dışında bulunduğu ve firari durumda olduğu tespit edilmişti.

CEM KÜÇÜK NEDEN TUTUKLU?
Cem Küçük "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla 31 Temmuz'dan bu yana tutuklu.
Küçük hakkında, bazı iş insanlarından maddi menfaat karşılığı sosyal medya paylaşımları yaptığına ilişkin şikayetler bulunduğu bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle (İBB) ilgili adli süreçte medyaya yansıyan kimi beyanların da dosyaya girdiği öğrenildi.
Savcılıkta Küçük'e bazı kişilerden aldığı paralar soruldu.
Küçük, bunların bazılarının borç, bazılarının da çeviri ücreti gibi profesyonel ücretler olduğunu ileri sürdü.
Cem Küçük soruşturmasında 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı
5 MİLYON LİRALIK ŞÜPHELİ TRANSFER
MASAK raporunda Cem Küçük'ün 2019-2026 yılları arasında hesaplarına 35 milyon 132 bin lira para girişi, hesaplarından ise 7 milyon 52 bin lira para çıkışı gerçekleştirdiği görüldü.
Para girişinin 14 milyon 474 bin lirasının mevduat getirisi veya kredi, 8 milyon 844 bin lirasının ise çeşitli basın kuruluşlarından alınan maaş ve telif gelirlerinden oluştuğu rapora yansıdı.
KOM ANALİZİ
Buna karşılık 23 kişi ve şirketten gelen toplam 5 milyon 9 bin lira bulunduğu belirtildi.
Mali inceleme raporunda, şüpheli bulunan 5 milyon 9 bin 300 liralık transferlere ilişkin KOM analizinde, transferlerin işlem açıklamalarının yetersiz olduğu, Küçük’ün mali profiliyle uyumsuzluk gösterdiği ve “gazetecilik mesleği icra eden ve bu yönüyle ücretli çalışan bir kişinin hesap profiliyle bağdaşmadığı” ifade edildi.
Raporda, 'borç' ve 'borç iadesi' açıklamalarıyla yapılan bazı işlemlerin sıklığı ve tutarının sıradan kişisel borç-alacak ilişkisiyle açıklanamayacak seviyede olduğu değerlendirilerek hareketler "izaha muhtaç" şüpheli olarak yer aldı.