İsrail, Filistinlilerin tutulduğu Ketziot Hapishanesi'nin çevresine timsah yerleştirmek için hendekler kazıyor
İsrail, Filistinli esirlerin tutulduğu Ketziot Hapishanesi'nin etrafına timsah yerleştirmeye hazırlanıyor. Mahkemenin aleyhteki kararına rağmen aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in hapishane çevresinden çektiği videoda, timsahların konulması için oluşturulan hendeklerin kazıldığı görüldü.
İsrail, insanlık dışı hareketlerine bir yenisini ekliyor.
Filistinli esirlerin tutulduğu Ketziot Hapishanesi'nin çevresine timsahlar yerleştirmeye hazırlanıyor.
HENDEKLER KAZILDI
Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Kudüs Bölge Mahkemesinin İsrail'in güneyindeki Ketziot Hapishanesi çevresine timsah yerleştirilmesine yönelik tartışmalı hükümet planını, daha fazla hukuki inceleme yapılana kadar durdurma kararı alması, aşırı sağcı bakanları harekete geçirdi.
Aşırı sağcı Çevre Koruma Bakanı Idit Silman ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in hapishane çevresinden çektikleri görüntü, sosyal medyada paylaşıldı.
Görüntüde, Ketziot Hapishanesi çevresine yerleştirilmesi planlanan timsahlar için hendeklerin kazıldığı görüldü.

"TİMSAHLARIN KOŞULLARI İÇERİDEKİLERDEN ÇOK DAHA İYİ"
Bakan Silman, burada yaptığı açıklamada, hayvanların refahını gözettiklerini öne sürerek, "Bu hapishanenin dışındaki timsahların koşullarının, içerideki teröristlerinkinden çok daha iyi olacağını söylemeliyim." dedi.
"MAHKEME ÇOMAK SOKUYOR"
Aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir de "İşte tam burada, bu noktada timsahlar olmalı. Mahkeme karar çıkartarak yaptığımız işlere yine çomak sokuyor ve onları bu kadar korkutmamız gerçekten inanılmaz." diye konuştu.
"TİMSAHLAR GELECEK"
Ben-Gvir, "Bu işler böyle yürür. Umarım timsahlar gelecek. Mahkemede mücadele edeceğiz. Şu an için terör eylemi yok ama terör eylemi olursa cevabı idam cezasıdır." ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, Aralık 2025'te Filistinli esirlerin tutulduğu hapishanelere "timsahlarla çevrili hendekler" kurulmasını önermişti.
3 Ağustos 2026'da Kudüs Bölge Mahkemesi, İsrail'in güneyindeki Ketziot Hapishanesi'nin çevresine timsah yerleştirilmesine yönelik tartışmalı hükümet planının, hayvan hakları gerekçesiyle daha fazla hukuki inceleme yapılana kadar durdurulmasına karar vermişti.
Karar, "Let the Animals Live" isimli hayvan hakları kuruluşu tarafından sunulan acil durum dilekçesinin ardından gelmişti.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla birlikte hapishanelerdeki Filistinlilere yönelik ihlaller de giderek arttı.
Filistinli ve İsrailli insan hakları kuruluşlarının verilerine göre, İsrail hapishanelerinde çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 9 bin 600'ü aşkın Filistinli esirin yanı sıra 3 bin 532 "idari tutuklu" bulunuyor. Söz konusu Filistinlilerin işkence, aç bırakılma ve tıbbi ihmal gibi ihlallere maruz bırakıldığı, bu nedenle onlarcasının cezaevinde hayatını kaybettiği belirtiliyor.