İsrail Gazze'de çocukları öldürüyor

İsrail Gazze'de çocukları öldürüyor

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanı Catherine Ashton yaşanan şiddetten Hamas'ı sorumlu tuttu ama Mısır Başbakanı Hişam Kandil ve Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Haniye'nin hastane ziyaretinde çekilen bu fotoğraf herşeyi çok net anlatıyor. Fotoğrafta başbakanların kucağında İsrail saldırısında ölen Filistinli bir çocuk görülüyor.

AVRUPA BİRLİĞİ ENDİŞE DUYUYOR

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanı Catherine Ashton, İsrail ve Gazze arasında yaşanan şiddet olaylarından büyük endişe duyduğunu belirtirken, Hamas'ın roket saldırılarını kesmesini, İsrail'in de buna uygun olarak hamle atmasını istedi.

İsrail Gazze'de çocukları öldürüyor

ALMANYA'DAN ATEŞKES ÇAĞRISI

Almanya Başbakanı Angela Merkel'de acil ateşkes çağrısında bulunurken, Ashton ile beraber yaşanan şiddetten Hamas'ı sorumlu tuttu. İsrail ve Hamas arasındaki şiddetin, Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in Gazze'de bulunmasına rağmen devam ediyor. Kandil'in ziyaretinde ateşkes yapılacağı belirtilse de, İsrail Gazze'yi yine bombaladı.

İsrail'in Gazze'ye saldırısından fotoğraflar

Avrupalı liderler ise giderek tırmanan gerilimden son derece rahatsız. Kandil'in Gazze ziyaretinin başlamasının ardından açıklamalarda bulunan Avrupa Dışişleri Bakanı Catherine Ashton, "İsrail ve Gazze arasında giderek artan şiddet beni endişelendirdiği gibi, yaşanan sivil kayıplardan acı duyuyorum... Yaşanan krizi başlatan Hamas'ın düzenlediği saldırılar hiçbir devlet için kesinlikle kabul edilebilir değil" dedi.

Gazze'de çocuklar ölüyor

İsrail Gazze'de çocukları öldürüyor