İsrail ordusu ambulansı bekletti, Filistinli kadın hayatını kaybetti
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Sincil Belde Belediye Başkanı Mutez Tavafişe, kalp krizi geçiren 30 yaşındaki Filistinli kadının, İsrail ordusunun kasaba girişindeki askeri bariyerde ambulansı 30 dakikadan fazla bekletmesi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.
İsrail ordusu işgal ettiği Batı Şeria'da insanlara zulmetmeye devam ediyor.
Ramallah kentine bağlı Sincil Belde Belediye Başkanı Mutez Tavafişe, İsrail'in bölgede insanların sağlık hizmetine erişimini engellediğine dair bir açıklamada bulundu.
Mutez Tavafişe, açıklamasında, iki çocuk annesi Sucud Fukaha'yı hastaneye nakletmeye çalışan ambulansın, İsrail tarafından askeri kapıda geçiş izni verilmesi için 30 dakikadan fazla bekletildiğini belirtti.
HAYATINI KAYBETTİ
Tavafişe, açıklamasının devamında, ambulansın kapıda beklemesi sonucu kadının hayatını kaybettiğini açıkladı.
"EN KISA SÜREDE HASTANEYE ULAŞTIRILMASI GEREKİYORDU"
Bu tür tıbbi vakalarda zaman faktörünün önemli olduğunu vurgulayan Tavafişe, "Kadının gerekli tedaviyi alabilmesi için en kısa sürede hastaneye ulaştırılması gerekiyordu. Bu demir kapılar ve askeri barikatlar Sincil beldesinde daha ne kadar masum canlar almaya devam edecek?" ifadelerini kullandı.