İstanbul Valisi Mutlu'dan Nazım Hikmet'e şiirli anma

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kendisine ait twitter hesabından Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümü için okuduğu şiiri paylaştı.

İstanbul Valisi Mutlu'dan Nazım Hikmet'e şiirli anma

NAZIM HİKMET'TEN İKİ ŞİİR OKUDU

Vali Mutlu, video klibine, Nazım Hikmet'in "Piraye İçin Yazılmış Saat 21-22 Şiirleri"nden, "En güzel deniz: Henüz gidilmemiş olanıdır / En güzel çocuk: Henüz büyümedi / En güzel günlerimiz: Henüz yaşamadıklarımız. / Ve sana söylemek istediğim en güzel söz: Henüz söylememiş olduğum sözdür..." dizelerini okuyarak başladı. Vali Mutlu videosunu "Seviyorum seni ekmeği tuza batırıp yer gibi..." diye başlayan şiirle bitirdi.

İstanbul Valisi Mutlu'dan Nazım Hikmet'e şiirli anma

DÜN DE AHMED ARİF'İ ANMIŞTI

Vali Mutlu'nun, dün de, şair Ahmed Arif'in 23. ölüm yıldönümü nedeniyle yine twitter hesabından ünlü şairin "Hasretinden Prangalar Eskittim" adlı şiirini okuduğu dikkat çekti.

VALİ'DEN O TWEET İÇİN AÇIKLAMA

Vali Mutlu o tweet için şu açıklamayı yaptı:

"Çekeni tebrik etmek lazım. Yol ile denizin birleştiği bir tabloyu bulması, minibüsle vapuru bir araya getirmesi bana göre fotoğrafçılık dilinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Altına bir cümle yazdığınız vakit bunu insanlara esprili bir şekilde paylaşmış oluyorsunuz. Mizah olarak iyi bir tweet diye düşünüyorum"