İstanbul'da paralel yapı operasyonu İZLE

zaman

İstanbul'da ve bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında, emniyet güçleri bazı adreslere eş zamanlı baskın düzenledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma dosyasında 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Gözaltı kararı olan 32 kişiden 12'si gözaltına alındı.

GÖZALTI LİSTESİ

İstanbul'da paralel yapı operasyonu İZLE

EV  VE İŞ YERLERİNDE ARAMA

Şüphelilerin tamamının evinde veya iş yerlerinde arama kararının bulunduğu belirtildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yapacağı öğrenildi.

İstanbul'da paralel yapı operasyonu İZLE

İstanbul'da paralel yapı operasyonu İZLE

ZAMAN GAZETESİ'NE BASKIN

Polis ekipleri saat 07.15 sıralarında İstanbul Yenibosna'daki Zaman gazetesi binasına geldi. Polis ekipleri, dün geceden itibaren gazete binasına gelerek beklemeye başlayan bir grubun "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla karşılandı.

İstanbul'da paralel yapı operasyonu İZLE

EKREM DUMANLI'NIN EVİNDE ARAMA

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde arama yapıldı.

TEK TÜRKİYE SENARİSTİ GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, STV'de yayınlanan Tek Türkiye Dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ, Van'da evinde gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan Alemdağ'ın, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

TAHŞİYECİLER OPERASYONUNDA KUMPAS İDDİASI

Soruşturmanın, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsadığı olduğu öğrenildi. Gözaltı kararı verilen bazı şüphelilerin, dizi film üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında "suç ve delil uydurdukları'' gerekçesiyle operasyon başlatıldığı belirtildi.

TAŞHİYECİLERDEN 11 KİŞİ YAKALANMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti. 'Molla Muhammet' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.