İtalya karantinayı kaldırıyor
AA

Koronavirüste en ağır kaybı veren İtalya’da bugüne dek 15 bin 887 kişi yaşamını yitirdi, 128 bin 948 kişide de virüs tespit edildi.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, 9 Mart'tan bu yana 60 milyonlu İtalya’nın adeta hapishaneye dönen sıkı karantina uygulamasını, artık yavaş yavaş hafifletmeye karar verdiklerini duyurdu.

İtalya karantinayı kaldırıyor

Speranza, bu kapsam bir dizi tedbirlerin alınacağı yeni bir paketin açıklanacağını ifade ederken öte yandan, kapsamlı test çalışamalarının ve sıkı sağlık hizmetlerinin devam edileceğini açıkladı.

İtalya'da koronavirüs nedeniyle bayraklar yarıya indirildi ViDEO

KADEMELİ OLARAK KALDIRILACAK

Speranza, Roma’daki olağanüstü halin iki aşamada yönetileceğini ve karantina tedbirlerinin kademeli olarak kaldırılacağını söyledi, ancak normal koşullara tam olarak geri dönebilmek için bazı kuralların uygulamaya konulacağını ifade etti.

İtalya karantinayı kaldırıyor

İtalya'da hastane içi görüntüleri VİDEO

Buna göre, korona vakalarının daha hızlı ve daha verimli bir şekilde tedavi edilmesi için yerel sağlık sistemleri güçlendirilecek, halkın maske kullanımı her alana yayılacak ve sosyal mesafe kuralı için alınan tedbirler devam ettirilecek.

İtalya karantinayı kaldırıyor

Bakan Roberto Speranza, akıllı telefon uygulamalarının ve diğer dijital teknolojilerin kullanımı ile koronavirüs testlerinin ve hasta temas takibinin genişletileceğini ifade ederek, yalnızca korona hastalarını tedavi edecek hastane ağı kurulacağını belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)