İzmir'de 2 bin 400 kişi Atatürk portresi için buluştu

İzmir'de 2 bin 400 kişi Atatürk portresi için buluştu

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda Konak Belediyesi'nin katkılarıyla bir araya gelen 2 bin 400 kişi Atatürk’ün portresini oluşturdu. Portrenin tamamlanmasının ardından ortaya hafızlardan silinmeyecek kareler çıktı.

2 BİN 400 KİŞİ İLE ATATÜRK PORTRESİ

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yılında İzmir'de farklı bir etkinlikle anıldı. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve Konak Belediyesi iş birliği ile 2 bin 400 gönüllü, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Atatürk'ün portresini oluşturdu.

İzmirliler portrede yer alabilmek için sabahın erken saatlerinde alanda uzun kuyruklar oluşturdu. Genç yaşlı her yaştan İzmirli üzerinde 'İzindeyiz' yazan siyah tişörtleriyle portedeki yerini aldı. 

İki saat süren çalışmanın sonucunda baştan aşağı siyah giyen gönüllüler Atatürk'ün protresini oluşturmayı başardı. Proje yöneticisi Cumhur Aygün, 1,5 yıl önce başlayan çalışmaların en ince detayına kadar düşünüldüğünü belirterek, Cumhuriyet Meydanı büyüklüğündeki portreyi helikopterden fotoğraflayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

ATA'YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Protrenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ata'ya Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan on binlerce İzmirli Atasına olan sevgi ve özlemlerini gösterdi.

İşte İzmir'deki muhteşem Atatürk portresi