İzmir'de yüzgecine parke taşı bağlanmış ölü deniz kaplumbağası bulundu

Selçuk'ta yüzgecine parke taşı bağlanmış bir ölü bir deniz kaplumbağası bulundu. Deniz kaplumbağasının bir insan tarafından öldürüldüğü ve ayağına parke taşı bağlanarak denize atıldığı tahmin ediliyor.

AA AA
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

İzmir'in Selçuk ilçesinde dehşet verici bir olay yaşandı.

Pamucak Sahili'nde, yüzgecine parke taşı bağlanmış şekilde ölü deniz kaplumbağası bulundu.

PARKE TAŞI BAĞLAMIŞLAR

Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği'nden (EKODOSD) yapılan açıklamaya göre, sahilde ölü bir deniz kaplumbağası olduğu ihbarı yapıldı.

Bölgede yapılan incelemede, yüzgecine parke taşı bağlanmış ölü hayvanın yeşil deniz kaplumbağası olduğu belirlendi.

"İNSANLIK DIŞI"

Açıklamada görüşlerine yer verilen dernek başkanı Bahattin Sürücü, 17 Haziran'da Kuşadası'nda da benzer bir olayın yaşandığını fakat o kaplumbağanın balıkçılar tarafından kurtarıldığını anımsattı.

İnsanlık dışı bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirten Sürücü, şöyle konuştu:

"Yaptığımız incelemelerde hayvanın üstünde derin bir kesi izi vardı. Muhtemelen bir aletle vurarak öldürmüşler. Ve daha sonra da ayağına bir parke taşı bağlayıp atmışlar. Ama o parke taşı hafif kaldı galiba çünkü yine denizde sürüklenerek gelmiş.

Bu insanlık dışı bir olay. Bunu yapan kişinin ne vicdan ne de duygusunun olmadığını tahmin ediyoruz." 

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)