Jhon Duran, Zenit'ten ayrıldı

Zenit St. Petersburg, takımda kiralık olarak forma giyen eski Fenerbahçeli Jhon Duran ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Jhon Duran, Zenit'ten ayrıldı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Forvet hattı için adı uzun süredir Galatasaray ile anılan Kolombiyalı golcü Jhon Duran cephesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Rusya Premier Lig ekibi Zenit St. Petersburg, 22 yaşındaki futbolcu ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, Zenit ile Suudi Arabistan temsilcisi Al-Nassr arasındaki kiralık sözleşmenin sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, "Zenit, forvet oyuncusuna hem futbol kariyerinde hem de saha dışında başarılar diliyor" ifadelerine yer verildi.

ZENIT MACERASI SONA ERDİ

Şubat 2026'da Al Nassr'dan kiralık olarak Zenit'e katılan Duran, Rus ekibinde kısa süre forma giymişti.

Ayrılığın resmileşmesiyle birlikte oyuncunun geleceği yeniden transfer piyasasının en sıcak konularından biri haline geldi.

İSMİ GALATASARAY'LA ANILIYORDU

Duran'ın adı bir süredir özellikle forvet arayışlarını sürdüren Galatasaray ile anılıyordu.

Sarı-kırmızılıların oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu, teknik direktör Okan Buruk'un da transfere olumlu yaklaştığı iddia edilmişti.

Daha önce çıkan haberlerde Galatasaray'ın Jhon Duran ile büyük ölçüde anlaşma sağladığı, oyuncunun maaşında indirime gitmeye sıcak baktığı ve 1 yıllık kiralama formülü üzerinde durulduğu öne sürülmüştü.

Ayrıca yabancı kuralına uygunluğu ve sözleşmeye özel fesih maddesi eklenmesi planı da gündeme gelmişti.

ZENIT PERFORMANSI

Zenit formasıyla 9 resmi maça çıkan Duran, 2 gol ile takımına katkı sağladı.

FENERBAHÇE KARİYERİ

2025-2026 sezonunun ilk yarısını Fenerbahçe'de geçiren Kolombiyalı futbolcu, sarı-lacivertli formayı 21 kez giydi.

15 milyon euro piyasa değeri bulunan futbolcu, bu karşılaşmalarda 5 gol ve 3 asistle mücadele etti.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi