Yüz silindiri ile masaj yapmanın 6 faydası
Özel İçerik

Son zamanların popüler cilt bakımı malzemelerinden biri olan, silindir şeklindeki yüz masaj aletleri, düzenli olarak kullanılması halinde etkili sonuçlar ortaya koyuyor. Yüzünüz için kullandığınız serum ya da krem sonrasında uygulayacağınız masaj sayesinde cilt bakım ürünlerinin etkinliğini artırabilir, artan kan dolaşımınızla daha canlı bir görüntü elde edebilirsiniz. İşte, düzenli kullanılması halinde yüz silindirlerinin yüzünüz için etkileri;

Yüz silindiri ile masaj yapmanın 6 faydası

1. CİLDİNİZİN DAHA PARLAK GÖRÜNMESİNİ SAĞLAR

Yüz rulosu kullanmak yüzdeki kan dolaşımını iyileştirerek cildinizi daha parlak hale getirir. Yapılan bir araştırmada, insanların yanaklarındaki kan akışı ölçüldü. Ve sadece 5 dakikalık bir rulo masajından sonra kan akışının arttığı gözlemlendi. Kan dolaşımının artmasıyla cildiniz daha aydınlık bir görüntüye kavuşacaktır.

2. ŞİŞLİKLERİ AZALTIR

Yüzünüze rulo ile masaj yapmak yüzünüzde oluşan şişkinliği gidermeye yardımcı olabilir. Özellikle göz altı torbaları için uyarıcı etkiye sahip bu masaj sayesinde daha sağlıklı bir görünür ve şişmenin etkisiyle oluşan gerginliği azaltabilirsiniz.

3. CİLDİNİZİ RAHATLATIR

Yeşim taşından yapılmış yüz silindirleri, temas halinde cildi soğutabilir. Jade ise, cilde uygulandığında serin kalan tek değerli taşlardan biridir ve yüzün hassas bölgelerini sakinleştirebilir.

4. SİNÜSLERİN TEMİZLENMESİNE YARDIMCI OLABİLİR

Sinüs tıkanıklığı, sıvı sinüslerde sıkışıp tıkalı ve ağrılı hissettirdiğinde meydana gelir. Yüzünüze bir rulo ile masaj yapmak, lenfleri nazikçe hareket ettirir ve bu durumdan kurtulmayı sağlayabilir.

5. CİLT BAKIM ÜRÜNLERİNİN ETKİNLİĞİNİ ARTIRIR

Bir araştırmaya göre yüz masajı, etkili bir yaşlanma karşıtı stratejidir ve güzellik ürünlerinizin etkilerini artırabilir. Yüz silindirleri, cilt bakımı ürünlerinin cildinize eşit şekilde yayılmasına yardımcı olur.

6. YÜZÜ ŞEKİLLENDİREBİLİR

Silindir, yüzünüzü geçici olarak şekillendirebilir. Aletin belirli bir açıyla yukarı yuvarlanması ve ardından kulak tarafından aşağı doğru itilmesi, yüzdeki sıvının boşaltılmasına yardımcı olur. Fazla sıvının lenf düğümlerine yönlendirilmesine yardımcı olarak cildinizin daha sıkı görünmesini sağlar.