Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkılıyor
İHA

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan otel inşaat yıkım çalışmaları, bu sabah itibarıyla yeniden başladı. Yıkım çalışmaları, inşaatının yanında bulunan diğer binalara zarar vermemesi için bir süre durduruldu.

Ardından yapılan çalışmalar sonrasında yıkım yeniden başladı ve iki bloktan oluşan binanın yıkımı tamamlandı.

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkılıyor

KAPADOKYA BÖLGESİNDE 15 KAÇAK YAPI YIKILACAK

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın bizzat kontrol ettiği yıkım çalışmaları sonrasında, gün içerisinde Kapadokya bölgesinde 15 kaçak yapının yıkılacağı öğrenildi.

Yıkımı gerçekleştirilecek 15 yapıdan 11'inin Göreme, 2'sinin Ürgüp, 1'inin Uçhisar, 1'inin de Avanos'ta olduğu belirtildi.

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkılıyor VİDEO

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkılıyor

OTEL SAHİBİNİN KARDEŞİ: EVLERİN YÜZDE 80'İ PERİ BACALARININ YANINDA

Yıkım çalışmasını izleyen otel inşaatı sahibinin kardeşi emekli öğretmen Mehmet Kardeş, Göreme'de evlerin yüzde 80'inin peri bacalarının yanına yapıldığını savunarak şöyle dedi:

"Evler sonradan pansiyona dönüştürüldü. İnsanlar, mecburen peribacalarının çevresinde yaptıkları yerlerde oturmaktadır. Halk ne yapacak, bağ, bahçe yok. İnsanların bu küçük yerleri yapmasına yardımcı olmak gerekirken neden yıkılıyor? Biz de bu vatanın evladıyız, biz de bu memlekete yararlı olmak istiyoruz."

VALİ: 15 YAPI YIKILACAK

Öte yandan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise söz konusu otel inşaatının dışında bölgede, peri bacalarının yakınına yapılmış ve yapılmakta olan 15 yapının daha yıkılacağını söyleyerek şöyle konuştu:

"Kapadokya bölgesinde sit alanına yapılmış ve yapılmakta olan yapıların tespit çalışması sürüyor. Bu kapsamda ev, iş yeri ve bağ evi olarak kullanıldıkları belirlenen çeşitli türlerdeki yapılar yıkılacak. Peribacalarının yakınına yapılmış ve yapılmakta olan 15 yapının bugün yıkımına başlanacak. Daha önce gerekli uyarılarda bulunulan yapıların da zaman kaybedilmeden yıkımı gerçekleştirilecek."

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)