Kaspersky Lab: WhatsApp'ı acilen güncelleyin
AA

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hemen hemen herkes tarafından kullanılıyor. Uygulamanın bu kadar popüler olması, internet korsanlarının da bir numaralı hedefi haline gelmesine neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberimizde, mayıs ayının başlarında WhatsApp'taki sesli aramalar aracılığıyla birçok kullanıcının telefonuna bulaşan zararlı yazılımın telefonları gizlice gözetlediğini aktarmıştık. Aşağıdaki bağlantıdan ilgili haberimize ulaşabilirsiniz.

WhatsApp'ta yeni bir casus yazılım ortaya çıktı

whatsapp

KASPERSKY AÇIKLAMA YAPTI

Kaspersky Lab Zararlı Yazılımla Mücadele Uzmanı Victor Chebyshev, "Mevcut bilgilere göre, saldırganlar WhatsApp uygulamasında istedikleri kodları çalıştırabiliyor ve cihazın belleğinde saklanan yazışma arşivi, kamera ve mikrofon verileri gibi birçok farklı veriye erişebiliyor. Tüm kullanıcılara, zararlı yazılımın yararlandığı açıkları kapatan yeni yazılım güncellemesini bir an önce kurmasını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

WhatsApp eğer telefonunuzda otomatik olarak güncellenmediyse, App Store'a veya Google Play Store'a girip güncellemeleri kontrol etmeniz gerekiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)