Kılıçdaroğlu'ndan saldırı sonrası ilk açıklama
ensonhaber.com

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğradı.

Zırhlı araçlarla ilçeden ayrılan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ne getirildi.

"82 MİLYONU KUCAKLAYAN BİR GENEL BAŞKANIM"

CHP Lideri, saldırıdan sonra ilk açıklamayı genel merkez önünde gerçekleştirdi.

"Benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar." diyen CHP Lideri, şu açıklamaları yaptı

"Bu ülkede görüşü ne olursa olsun kimliği ne olursa olsun inancı ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ayrıca hiç kimse unutmasın ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı'yım.

"MEHMETÇİK BABASIYIM"

Kılıçdaroğlu, kendi oğlunun da askerlik yaptığını belirterek "Müslüman da değil bunlar. Şehitimizin cenazesine katıldık. Namaz kıldırmadılar namaz. Siz şehitten, namazdan ne istiyorlar? Ben bir Mehmetçik babasıyım, saldırganlara söylemek isterim. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Biz şehitlerin arasında ayrımcılık yapmadık. Ben saldırıya uğradığım için üzülmedim. Hak, hukuk diyenler saldırıya uğramıştır tarih boyunca. Feriştahı gelse hukuk diyeceğiz. Şehitimize yapılan saygısızlık için üzüldüm." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan saldırı sonrası ilk açıklama VİDEO

"TERÖR SALDIRISINA UĞRADIM"

Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım aynı saldırının benzerini bugün yaşadım.

"BU ÜLKE İÇİN CANIMI VERİRİM"

Onlar sanıyor ki CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, bir milim geri adım atmayacağım. Bu ülkenin birliğini ve bütününü savunanız. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye  vermem. Bu ülke için canını verecek birisi verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

"O ŞEHİTLER 82 MİLYONUN ŞEHİTLERİ"

Şehitler bizim şehidimiz, bizim onurumuz. Şehitleri sonsuzluğa uğurlarken hepimizin yüreğinde bir acı bulunur. Ama benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Niçin istemiyorlar? Sanıyorlar ki baskı kuracağız sanıyorlar ki tehdit edeceğiz sanıyorlar ki saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazelerine katılmasın, katılacağım, sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehitleridir."

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının görüntüleri VİDEO