Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri CHP'yi karıştırdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri CHP'yi karıştırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT'in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar. Kendisini ulusalcı diye tanımlayan arkadaşlar dikkatli olsunlar. CHP'yi karıştırmak istiyorlar" sözleri, parti içinde yeni bir tartışma konusu haline geldi.

"MİT'E GEREK VAR MI"

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun, "MİT'in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar" sözlerine, "Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT'e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum ama. Demek ki MİT yapıyormuş! MİT amaçlarından saptırılmış durumda. Kimin MİT'i, kime karşı kullanılıyor, tamamen çığrından çıkmış durumda. MİT, hükümetin çıkarlarını koruyan, hükümete karşı olanları gözetleyen, dinleyen bir kurum haline geldi. Bütün devletin partileştiği dönemde MİT'in de bunun dışında kalması beklenmemelidir" karşılığını verdi.

"İZAHA MUHTAÇTIR"

Konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden değerlendirme yapan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise Kılıçdaroğlu'nun, "AKP'nin derin devleti ve MİT içinde bir grup CHP'yi karıştırmak için operasyon yapmaya çalışıyor. Hiç bir CHP'linin bu tuzağa düşmemesi lazım. Başta kendini ulusalcı olarak tanımlayan arkadaşlar" açıklamasına dikkat çekti. Kulkuloğlu, "Sn. Genel Başkanımız bizi birinci ağızdan kategorize etmemelidir. CHP milletvekillerinin tamamı ulusalcıdır. CHP Milletvekili olup da kendisini ulusalcı olarak tanımlayamayanlar da varsa eğer onlarda CHP'li değildir. Verilen beyanat izaha muhtaçtır" dedi.

Kılıçdaroğlu: CHP'ye MİT operasyonu yapılıyor İZLE