Kırım Cumhuriyeti Başsavcısı'ndan Ukrayna'ya cevap

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya’ya katılma kararı alan Kırım’da kriz derinleşiyor. Ukrayna Başsavcılığı’na bağlı birimler Kırım Cumhuriyeti Başsavcısı Natalia Poklonskaya’nın vatana karşı suç işlediğini ve bu nedenle hapse girmesi ya da idam edilmesi gerektiğini belirtmesinin ardından Poklonskaya bu tehdite yönelik cevap verdi.

Kırım Cumhuriyeti Başsavcısı Natalia Poklonskaya

“FAŞİSTLER İÇİN ASLA ÇALIŞMAM”

Rusya’nın resmi ajansı TASS’a açıklamalarda bulunan Poklonskaya, Ukrayna Başsavcılığı’nın kendisini arayarak tehdit ettiğini söylerken, arayanlara “beni ister hapse atın, isterseniz öldürün önemli değil” şeklinde cevap verdi. Kendini arayan yetkililerin “eğer şimdi istifa ederse affedileceğini, aksi taktirde kendisini yakalamak için bir birimin harekete geçtiğini ve kendisini tutuklayarak hücreye tıkacaklarını” söyleyen Poklonskaya, “Onlara  ‘faşistler için çalışmaktansa ölmeyi tercih ederim’ diye cevap verdim” şeklinde konuştu.

Kırım Cumhuriyeti Başsavcısı'ndan Ukrayna'ya cevap

KIRIM KRİZİ SIRASINDA ÖNE ÇIKMIŞTI

33 yaşında bir avukat olan Poklonskaya Kırım Cumhuriyeti Başsavcısı konumunda bulunurken, özellikle Kırım’ın referandum ile Rusya’ya bağlanma sürecinde dikkatleri üzerine çekmişti. Kırım’da Ukrayna krizi esnasında Rusya yanlısı milisler tarafından iktidar ele geçirilmiş, daha sonra tek taraflı bir bağımsızlık ilan ederek referanduma gitmişti. Kırım Cumhuriyeti referandumda yüzde 96 civarında oyla Rusya’ya katıldı.

Kırım Cumhuriyeti Başsavcısı'ndan Ukrayna'ya cevap