ensonhaber.com

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turunun rövanş maçında Galatasaray, deplasmanda Sparta Prag ile karşılaştı.

Sarı-kırmızılılar ilk maçtaki üstünlüğünü sağlayamayarak karşılaşmadan 4-1 mağlup ayrıldı. Bu skorla Galatasaray, Avrupa'ya veda etmiş oldu.

Çek basın mensuplarına tepki gösterdi

Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, basın toplantısının başında sessizliğin hakim olmamasına karşı tepkisini dile getirdi. Ardından Çek basın mensuplarına dönerek, "Sizi alalım buraya siz konuşun isterseniz. Sussunlar da konuşalım." dedi.

"Galatasaray’ın seviyesine yakışmayan çok fazla top kaybı yaptık"

Okan Buruk'un maçla ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

"Gereksiz top kayıpları yaptık. İlk yarıda bu kayıplar sonrasında geçişte rakibe ilk golü verdik. Dört golün üçünü top kayıpları sonrasında yedik. Rakibimizin geçiş oyununu beklediğini biliyorduk. İlk yarı daha iyi olduğumuz bölümdü. 1-0 sonrası beraberliği yakaladık. Kaleye yakın aksiyonlarımız vardı. Topa sahip olma yüzdemiz yüksekti ama maç boyunca en büyük sıkıntımız top kayıplarıydı. Galatasaray’ın seviyesine yakışmayan çok fazla top kaybı yaptık. Ortada baskı yokken bile yaptığımız top kayıpları vardı. Bunlar oyun içinde ikinci yarı özellikle rakibin üstümüze daha fazla gelmesini sağladı"

"İki maçta en büyük sıkıntımız 10 kişi kalmaktı"

Buruk, rakibi karşılama konusunda sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Zaman zaman sıkıntı yaşadığımız yerler oldu. İki maçta en büyük sıkıntımız 10 kişi kalmaktı. Özellikle 70. dakikada. Ardından bir gol yedik. İlk maçta da bu maçta da bunu yaşadık. Rakibi daha çok maçın içine soktuk. Daha güçlü olmasını sağladık. Ardından yine bir top kaybı sonrası üçüncü golü yedik. Maçın sonunda da hücuma hamleler yapmak istedik. Önde iki forvete döndük. Burada topu biraz daha fazla ceza sahasına indirmemiz gerekirdi. Kanatlardan girdiğimiz aksiyonları doğru şekilde yapamadık. Günün sonunda kaybettik. Maçın genelinde kendi seviyemizin çok altında oynadık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar."

"Takım olarak kaybettik"

Okan Buruk yenilginin transferi yetişmeyen oyunculardan değil, takım oyunundan dolayı kaybettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu bir takım oyunu. Kaybetmemizin nedeni sağ beki sol bek, savunmacılar değil, takım olarak kaybettik. Bunun sorumlusu da hoca olarak benim. Takım olarak kaybettiğimiz için belli oyuncular ve mevkiler üzerinden görmemek lazım. Bugün birçok mevki kötü oynadı. Bunu açık açık söylememiz gerekiyor. Teknik adam bu işin sorumlusudur. Bu da benim sorumluluğumda olan bir şey. Transfer geldi, gelmedi diye yorumlamamak gerekiyor. Futbolda böyle şeyler yaşanıyor. Sacha bizim için çok önemliydi. Mantıklı bir şekilde ayrıldı. Aurier’in Afrika Kupası’ndan sakat dönmesi burada elimizi zayıflattı. Buraya çok moralli geldik. Ligde çok iyi bir oyun ortaya koymuştuk. Ankaragücü maçında da bireysel performanslar çok yüksekti. Bugün bunu oyun içinde tam olarak yakalayamadık. Takımın geneline yayılan olumsuzluklar olabiliyor oyun içinde. Her oyuncuma çok güveniyorum. En iyisini yaptığını biliyorum. Bundan sonra da en iyisini yapacağını biliyorum. Hepsine çok güveniyorum. Bunun çok üstünde oynayacaklarını biliyorum. Bugün bizim için kötü bir gündü. Hedefimiz şampiyon olmak. Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı kazanmak."