EURO 2020'de İtalyanların Cüneyt Çakır şaşkınlığı
ensonhaber.com

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır EURO 2020'de üç maçta düdük çalmış, yönetimiyle otoritelerin beğenisini kazanmıştı. Ancak şaşırtan bir kararla Çakır ve ekibi finallerde maç alamadı.

Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun üçlüsü grup aşamasında Macaristan-Portekiz ve Ukrayna-Avusturya maçlarında görev aldı.

HIRVATİSTAN MAÇINDA TAKDİR TOPLAMIŞTI

Tecrübeli hakem, son 16 turunda uzatmalara giden Hırvatistan-İspanya karşılaşmasında yönetimiyle takdir toplamıştı.

Çeyrek final maçları öncesi Çakır ve ekibi atama beklemek üzere UEFA tarafından Londra'ya davet edilmişti. Ancak daha sonra 44 yaşındaki hakeme şok bir kararla maç verilmemişti.

EURO 2020'de Wembley'de yarın gece saat 22.00'de İtalya ile İngiltere arasında final oynanacak ve şampiyon belli olacak. İngiltere, Danimarka'yı tartışmalı penaltı kararıyla 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez finale adını yazdırdı.

EURO 2020'de İtalyanların Cüneyt Çakır şaşkınlığı

İTALYANLAR KAYGILI

İngiltere ile oynanacak final maçı öncesi İtalyan basınından Cüneyt Çakır yorumu geldi. İtalyanlar, dev final öncesinde hakem atamaları ile ilgili de kaygılarını dile getiriyorlar.

Çizme basını, Danimarka maçında İngilizlere penaltı hediye edildiğini savundu. Haberde penaltıya hükmeden Danny Makkelie gibi final maçına atanan Bjorn Kuipers’in de Hollandalı olmasının altı çizildi.

EURO 2020'de İtalyanların Cüneyt Çakır şaşkınlığı

“CEFERIN, ÇAKIR’DAN HOŞLANMIYOR”

İtalyan basınında final maçı için favori hakemin Cüneyt Çakır olduğu belirtildi.

Haberde FIFA kokartlı hakemimizin turnuva tecrübesinden bahsedildi. UEFA Başkanı Ceferin’in ise Çakır’dan hoşlanmadığı, Kuipers tercihinde bulunulduğuna işaret edildi.

EURO 2020'de İtalyanların Cüneyt Çakır şaşkınlığı