Ergin Ataman: Ben derbi kazanmaya alışığım
ensonhaber.com

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekiplerinden Panathinaikos, derbide Olympiakos'u 66-54 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte 4'te 4 yapan Ataman'ın öğrencileri, deplasmanda 11 maçtır deviremediği ezeli rakibi karşısında galibiyet sevinci yaşadı.

İki yıl aranın ardından Yunan ekibine bu sevinci yaşatan tecrübeli Başantrenör Ergin Ataman, derbi zaferi sonrası açıklamalarda bulundu.

Olympiakos'la olan mücadeleyi Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine benzeten başarılı başantrenörün açıklamaları şu şekilde:

Yeni bir takımız. Ama psikolojik üstünlüğü elimize aldık. Yunanistan şampiyonluğu için önemli. 11 maç sonra ilk kez deplasmanda kazandık.

"Her yerde destek gördüm"

Bu arada Olympiakos da 46 maçtır ligde ve EuroLeague'de maç kaybetmiyordu. Bizim için psikolojik olarak çok büyük moral oldu. Burada inanılmaz bir basketbol sevgisi, fanatizmi ve inanılmaz bir benimseme var. Yunan halkının spor kültürü o kadar yüksek ki geçmişte yaptığım başarılara, EuroLeague şampiyonluklarıma çok büyük saygı duyuyorlar. Onun için kaybederken bile hiçbir zaman güvenlerini kaybetmediler, sen bu Olympiakos'u yeneceksin, diye her yerde destek vardı. Galatasaray-Fenerbahçe futbol rekabetini düşün. Yıllardır yenemiyorsun, onun için de bu ilk galibiyet çok önemli. Onlar için Yunan Ligi şampiyonluğu çok önemli.

"Tek bir galibiyet için gelmedim"

EuroLeague'de Olympiakos'un üstünde olmak çok önemli. Bu gerçekçi bir hedef. Benim buraya gelme nedenim bu zaten. Tek bir galibiyet için gelmedim. Bugüne kadar biz Anadolu Efes'le şampiyon olurken de hiç kimse bizi oralara layık görmüyordu. Bu beni daha çok motive eder. Bunun sırrı kendine güvenmen, ve tabii ki tecrübe, heyecan, çalışkanlık, gittiğim kulüple bütünleşme. Bir karakter meselesi. O kulübe sahip çıkma. Taraftarla bütünleşme, orada bir sinerji yaratma, heyecan getirme. Bugüne kadar hep böyle oldu. Şimdi omuzlarda büyük apoletler olsa da heyecan devam ediyor. Bu da kulüpleri ve taraftarları coşturuyor"