Sarunas Jasikevicius: İkinci yarıda fiziksel olarak daha iyiydik

Fenerbahçe Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, "İlk yarıdaki performansımız iyi değildi. Önde olmayı hak etmedik. İkinci yarıda fiziksel olarak daha iyiydik" dedi.

Sarunas Jasikevicius: İkinci yarıda fiziksel olarak daha iyiydik
  • Fenerbahçe Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Anadolu Efes karşısında ikinci yarıda fiziksel olarak daha güçlü oynayarak kazandıklarını söyledi.
  • Jasikevicius, deplasmanda kazanmanın önemini vurgulayarak, ilk yarıda iyi performans göstermediklerini ancak ikinci yarıda daha iyi olduklarını belirtti.
  • Wade Baldwin'in oyunu kontrol ettiği ve iyi performans sergilediği için övgü aldı.

EuroLeague'in 6. haftasındaki Türk derbisinde Anadolu Efes'i deplasmanda 79-69 yenen Fenerbahçe'nin başantrenörü Sarunas Jasikevicius, ikinci yarıda fiziksel olarak iyi oynayarak kazandıklarını söyledi.

Litvanyalı çalıştırıcı, Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"TEBRİK EDİYORUM"

Deplasmanda kazanmanın öneminden bahseden Jasikevicius, "Takımı, oyuncularımızı, taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Yeni oyuncularımızı takımımıza adapte etmeye çalışıyoruz. Sezonun bu bölümünde bu galibiyetten memnun olmalıyız. Fiziksel olarak iyi değildik. İlk yarıdaki performansımız iyi değildi. Önde olmayı hak etmedik. İkinci yarıda fiziksel olarak daha iyiydik. Kısa oyuncularımızı kullandığımız bölümde daha iyi bir oyun sergiledik." ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE BASKETBOLU BU DEĞİL"

Fiziksel olarak daha iyi olmaları gerektiğini aktaran Sarunas Jasikevicius, "Bu konuda bugün daha iyi yaptığımız işler vardı. Melli, Tarık ve Colson iyi bir maç çıkardı. Önemli olan mantalite. 'Çirkin' bir şekilde de olsa kazanabilmek önemli. Birçok takım sezon içerisinde bunu yaşıyor. Fenerbahçe basketbolu bu değil. Biz önce bir şekilde kazanmanın yolunu bulmaya çalışıyoruz. İyi basketbol daha sonra gelecek." diye konuştu.

"DUYGULARINI ÇOK İYİ KONTROL EDİYOR"

Wade Baldwin'in karşılaşmada çok iyi bir iş çıkardığını belirten Jasikevicius, "Özellikle duygularını çok iyi kontrol ediyor. Dördüncü çeyrekte takımı kanatlarının altına alabildiğini, kontrol edebildiğini gördüm. Takımı çok iyi yönetti. Ondan çok fazlasını alıyoruz ve daha fazlasını beklemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.