70 yaşındaki judocu, torunlarıyla spora devam ediyor

Judoya 14 yaşlarında başlayan Mustafa Balcı, kariyerinde veteranlarda ikişer dünya ve Avrupa şampiyonluğu, 5 Avrupa ikinciliği, 5 Avrupa üçüncülüğü, 3 de dünya üçüncülüğü elde etti.

Veteran judocu, torunlarıyla spora devam ediyor

Bir dönem boks ve güreş ile de ilgilenen, milli takımlarda judo antrenörlüğü de yapan 70 yaşındaki Balcı, spor hayatını veteran judocu olarak sürdürüyor.

Balcı'nın izinden giden oğulları 40 yaşındaki Tayfun ve 38 yaşındaki Ayhan Balcı da judoda milli sporcu olarak başarılara imza attı.

70 yaşındaki judocu, torunlarıyla spora devam ediyor ViDEO

70 yaşındaki judocu, torunlarıyla spora devam ediyor

Ailede üçüncü kuşaktan Balcı'nın torunları 6 yaşındaki Almina, 7 yaşındaki Yusuf Mert, 11 yaşlarındaki Eslem ve Ayhan ile 12 yaşındaki Mustafa Balcı da judo eğitimi alıyor.

Mustafa Balcı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde antrenörlük yapan oğlu Ayhan Balcı'ya da destek olarak, genç sporcuları yetiştirmek için mücadele ediyor.

70 yaşındaki judocu, torunlarıyla spora devam ediyor

18 yıldır veteranlarda birinci

AA'nın haberine göre; Mustafa Balcı, judoya 1966 yılında başladığını söyledi.

Başladığı yıllarda judonun Türkiye'de pek fazla bilinmediğine dikkati çeken Balcı, "Judoyu bilfiil bırakmayan Türkiye'de bir tek benim. Foto Bahri vardı o zamanlar, özel bir salon kurmuştu. Orada başladık." dedi.

Canik Belediyesinden emekli olduğunu belirten Balcı, öncesinde ise milli takımlarda antrenörlük ve ticaretle uğraştığını anlattı.

70 yaşındaki judocu, torunlarıyla spora devam ediyor

Yetiştirdiği sporcular, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu oldu

Emekliliğinin ardından antrenörlük hayatına devam ettiğini dile getiren Balcı, "Yetiştirdiğim dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular oldu. Bir sporcum, işitme engellilerde olimpiyat ikincisi oldu. Ondan önce dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu oldu. Avrupa'da ikinci olanlar var." şeklinde konuştu.

70 yaşındaki judocu, torunlarıyla spora devam ediyor

Son 18 yıldır Türkiye'de veteranlarda düzenlenen tüm turnuvalara katıldığını ve tamamında birinci olduğuna dikkati çeken Balcı, "Veteranlarda alt kiloda, üst kiloda fark etmedi. Takım maçlarında da hiç yenilmedik." ifadesini kullandı.

Balcı, gençlere spor yapmaları tavsiyesinde bulunarak, "Ailem de bana çekti. Onlar da sporu seviyor, aşılamışız. Onlar da devam ediyor. İki oğlum milli sporcu. Torunlarda Türkiye dereceleri var. Okullar arasında Türkiye şampiyonu oldu. Biri gruplarda Türkiye üçüncüsü, biri Türkiye şampiyonu oldu." diye konuştu.