Beytullah Eroğlu altın madalya için hazırlanıyor
AA

2019’da Avrupa Paralimbik Yüzme Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmasıyla Tokyo Paralimbik Oyunları için kota almaya hak kazanan Beytullah Eroğlu, altın madalyayı kazanmak için memleketi Kahramanmaraş’ta antrenmanlarını sürdürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KENDİSİNE ‘’BALIK ADAM’’ DİYE HİTAP ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "balık adam" diye hitap ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Beytullah Eroğlu, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan "tam kapanma" sürecinde antrenörü Eyüp Yaman'ın nezaretinde antrenmanlarına aralıksız devam ediyor.

Beytullah Eroğlu altın madalya için hazırlanıyor VİDEO

‘’KÜRSÜYE ÇIKMAYI HEDEFLİYORUM’’

Kariyerine olimpiyat madalyası da eklemeyi hedefleyen Beytullah Eroğlu, 15 yaşında milli takıma seçildiğini, 10 yıldır da milli takımın başarısı için azimle çalıştığını söyledi.

Tokyo Paralimpik Oyunları'na az bir zaman kaldığını, Tokyo'dan önce Portekiz'de düzenlenen Paralimpik Avrupa Yüzme Şampiyonasına katılacağını belirten Beytullah, "Avrupa Şampiyonası var. Bayramın üçüncü günü. İkinci bir bayramı yaşatmak için inşallah oraya gideceğiz. Dualarınızı bekliyoruz. Orada da kürsüye çıkmayı hedefliyorum." dedi.

Beytullah Eroğlu altın madalya için hazırlanıyor

‘’İSTİKLAL MARŞINI ORADA SÖYLETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM’’

Altın madalyayı çok istediğine dile getiren Beytullah Eroğlu, şunları kaydetti:

"Tokyo Paralimpik Oyunları benim üçüncü olimpiyatım. Orada da bayrağımızı dalgalandırmak için geriye kalan 3 aylık zamanda çok iyi hazırlanacağımızı düşünüyorum. Elbette emek verilmeden hiçbir şey kazanılmıyor. Uzun zamandır emek veriyoruz. Uzun yıllardır milli takım forması giyiyorum, emek veriyorum. Antrenörüme, kulübüme ve federasyonuma ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar her zaman destekçim oldular. Olimpiyatlarda henüz madalyamız yok. Bütün ilkleri ülkeme yaşattım. İnşallah bir ilki daha yaşatarak olimpiyatlarda madalya almak istiyorum. İstiklal Marşı'mızı orada da söyletmek için çalışıyorum."

Beytullah Eroğlu altın madalya için hazırlanıyor

GÜNDE 11 ANTRENMANLARLA ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Antrenör Eyüp Yaman da salgının gölgesinde müsabakalara hazırlandıklarını dile getirerek, günde 11 antrenmanla çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Beytullah Eroğlu'nun, Türkiye, Avrupa ve dünyada birçok yarışı birincilikle tamamladığını anlatan Yaman, "Altın madalyaya inancımız tam. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Beytullah, 'Amcam Şeref Eroğlu üçüncü olimpiyat oyunlarında madalya almıştı. Ben de bu sefer alacağım' diyor. İnşallah, Allah nasip eder üçüncü paralimpik oyunlarında da Beytullah, kürsüde madalyaya ulaşır." ifadelerini kullandı.

Beytullah Eroğlu altın madalya için hazırlanıyor

CEMİL BOZ: AZİMLE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Yaman, Beytullah Eroğlu'nun kendilerini madalya ve derecelere alıştırdığını da sözlerine ekledi.

Beytullah Eroğlu'nun antrenmanlarını yakından takip eden Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz ise salgın süresince milli sporcuların antrenmanlarından geri kalmamaları adına ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Paralimpik milli yüzücünün azimle çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Boz, "Beytullah'tan paralimpik oyunlarında da bir madalya görmek istiyoruz. Buna da ümidimiz var. Azimle çalışmalarına devam ediyorlar. Allah yollarını açık etsin." değerlendirmesinde bulundu.

Beytullah Eroğlu altın madalya için hazırlanıyor

Beytullah Eroğlu altın madalya için hazırlanıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)