ensonhaber.com

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

Bükreş'teki organizasyonda grekoromen stil 72 kiloda mindere çıkan Selçuk Can 2. turda Macar rakibi Krisztian Vancza'yı (3-1) yendi.

Çeyrek finalde Avrupa şampiyonu Moldovalı Daniel Catataga'yı (11-1) teknik üstünlükle geçen milli güreşçi, yarı finalde de Rus Narek Oganian'ı 6-0 mağlup ederek finale yükseldi.

İlk altın madalya Selçuk'tan

Selçuk Can, finalde karşılaştığı Avrupa şampiyonu Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 yenerek Avrupa şampiyonu olarak altın madalyayı boynuna taktı.

Milli güreşçi kariyerinde ilk Avrupa şampiyonluğunu elde ederken, Türkiye de grekoromende ilk altın madalyasını elde etti.

"Türkiye’ye armağan olsun"

Mücadele sonrası Avrupa şampiyonu milli güreşçi açıklamalarda bulundu:

Çok yoğun kamplardan geçtik. O kadar çok çalıştım ki sağlık problemleri çektiğim dönemler de oldu. Şampiyonluk öyle kolay olunan bir şey değil. Ben bunu görmüş oldum. Çok mutluyum. Bu madalyam Türkiye’ye armağan olsun. Şimdi büyükler kategorisindeki 5. madalyam. Daha önce iki Avrupa ve iki Dünya şampiyonalarında bronz madalya kazanmıştım. Önümüzde olimpiyatlar var. Her sporcunun hayalidir olimpiyatlara katılıp madalya almak. Benim de hayalim var. Allah nasip ederse inşallah başaracağız.

Şeref Eroğlu: "Geçen sene 4 finalimiz vardı, bu sene 5’e çıkardık"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ise şunları söyledi:

Çıtayı o kadar yüksek koymuşuz ki, bugün çok şükür grekoromende 5 güreşçimiz finale çıktı. 3 gümüş, 1 altın, bir bronz madalyamız var. Birazdan da Alperen çıkacak. Bir Avrupa Şampiyonası’nda 10 sıkletin 5’inde altın madalya ile güreştiğimiz tarihte yok. Bu bizim için çok anlamlı. Bu şampiyona bizim için araç, amaç değil. Niye çocuklar olimpiyatlara hazırlanıyor. Olimpiyat oyunlarına 158 gün var. Şampiyonlar orada madalya için güreşecekler. Biz iyi bir ekibiz. Gençlerle, yaşlı dediğimiz güreşçilerle takımı harmanladık. Geçen sene 4 finalimiz vardı, bu sene 5’e çıkardık. Seneye belki 6 olacak. Bu iş ekip işi. Bütün herkesle gurur duyuyorum. Kalple güreştiğiniz zaman o madalyayı boynunuza takarsınız.

Eski şampiyon güreşçi Mehmet Akif Pirim de şu açıklamalarda bulundu:

Başkanım zaten gereken şeyleri söyledi. Başarı ekip işidir. Başımızda bir şampiyon kardeşimiz var. Ekibi güzel, şampiyonlar kulübü gibi. Yeni şeylere imza atıyoruz. Yeni isimler çıkıyor. Yeni tarihler yazıyoruz. Bütün Türk milletine hayırlı uğurlu olsun.

Diğer madalyaları kazananlar da belli oldu

Aynı kiloda gümüş madalyayı Azerbaycanlı Ulvi Ganizade, bronz madalyaları ise organizasyona bireysel olarak katılan Narek Oganian ve Ukraynalı Parviz Nasibov elde etti.

Alperen'den de altın madalya geldi

Öte yandan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde bir altın madalya daha geldi.

Alperen Berber, grekoromen stil 82 kilonun finalinde yarışmaya bireysel olarak katılan Islam Ismailovich Aliev'le karşılaştı.

Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından 19 yaşındaki milli güreşçi minderden 4-3 galip ayrılarak şampiyon oldu.

Aynı kiloda gümüş madalyayı bireysel sporcu Islam Ismailovich Aliev, bronz madalyaları ise Gürcü Gela Bolkvadze ve Ukraynalı Yaroslav Filchakov elde etti.

"Çok mutlu, çok gururluyum"

Mücadele sonrası İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Alperen Berber,şunları söyledi:

Çok mutlu, çok gururluyum. Başkanım bana inandı, hocalarım bana inandı. Başardığım için çok mutluyum. Aileme çok teşekkür ediyorum. Arkamda dağ gibi duran babama çok teşekkür ediyorum.

Maçta aldığı darbeyle ilgili de konuşan Berber, “Sorumluluğum farkındayım. Vatan için yaptım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diye konuştu.

Şeref Eroğlu: "Türk güreşinde böyle gençler olduğu sürece umutsuzluğa yer yok"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da şu ifadeleri kullandı:

Alperen’i 2 yıl önce ilk gördüğüm zaman dedim ki, yeni bir şampiyon geliyor. Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Alperen ikinci yüzyılın ikinci şampiyonu. Türk güreşinde böyle gençler olduğu sürece umutsuzluğa yer yok. Biz gördüğümüz bütün gençlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Rıza’dan sonra, Taha’dan sonra, Yasemin’den sonra bize Alperen’ler lazım, bize Selçuk Can’lar lazım. Bize yeni yüzler lazım. Bu da bayrağın doğru şekilde devredilmesiyle olur. Ben sadece başkanları değilim, aynı zamanda şampiyon abileriyim. Yolu açık olsun. İnşallah Allah ayağına taş değdirmesin. Biz birlikte Türk güreşini bu hale getirdik. Dolayısıyla ben bütün ekibime teşekkür ediyorum.

Bakan Bak, güreşçileri kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Şampiyonu olan Selçuk Can ve Alperen Berber ile bronz madalya kazanan Murat Fırat'ı tebrik etti.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazanan grekoromen stil 72 kiloda Selçuk Can ve 82 kiloda Alperen Berber'i tebrik ediyorum. Şampiyonada bronz madalya elde eden 67 kiloda güreşçimiz Murat Fırat'ı da kutluyorum. Milli güreşçilerimizin kazandığı madalyalarda emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum.