Rusya-Ukrayna savaşı sonrası UEFA'dan acil toplantı kararı
ensonhaber.com

UEFA, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin askeri operasyona dönüşmesi sonrasında olağanüstü toplantı kararı aldı.

Toplantıda, 28 Mayıs'ta St. Petersburg'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin geleceği ve iki ülkede oynanacak uluslararası maçlar görüşülecek.

ACİL TOPLANTI YARIN

Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin ardından UEFA, 25 Şubat Cuma günü acil bir toplantı yapılacağını açıkladı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Rusya ve Ukrayna arasındaki son 24 saatteki gelişmelerin ardından, UEFA başkanı, durumu değerlendirmek için İcra Komiyetesi'ni olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verildi." denildi. Toplantı sonrası bir açıklama yapılacağı kaydedildi.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası UEFA'dan acil toplantı kararı

FİNALİ İNGİLTERE İSTİYOR

Şampiyonlar Ligi finali bu yıl, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde, 28 Mayıs'ta düzenlenecek. Ancak Avrupa Birliği, UEFA'dan finalin geleceğini masaya yatırmasını istedi. Daha önce İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, UEFA'yı finali Rusya'dan alması gerektiğini vurgulamıştı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası UEFA'dan acil toplantı kararı

UEFA, toplantı duyurusundan bir süre sonra bir açıklama daha yaparak Ukrayna'ya destek oldu.

"Avrupa'da gelişen güvenlik durumuna ilişkin endişeyi paylaşıyor ve Ukrayna'da devam eden Rus askeri işgalini şiddetle kınıyoruz. Ukrayna halkına elimizi uzatmaya hazırız."

FİNAL RUSYA'DAN ALINABİLİR

Öte yandan AFP'nin haberine göre; UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya yerine başka bir ülkede oynanması kararı aldı.

RUSYA GRAND PRIX'Sİ TAKVİMDEN ÇIKARILABİLİR

Benzer bir süreç, otomobil sporlarının zirvesi Formula 1'de de yaşanıyor. Rusya Grand Prix'sinin bu sezonki takvimden çıkarılması gündemde. Yetkililer, Ukrayna ile Rusya arasında yaşananları yakından takip ettiklerini açıkladı. Formula 1'in bilet satışı sayfasında da, Rusya hariç tüm ülkeler yer alıyor. Rusya Grand Prix'si 23-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak.